İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler - KİLİS

- AK Parti Kilis İl Başkan Vekili Mehmet Canarslan'ın açıklaması - Protesto eden vatandaşlar Kilis 'te AK Parti İl teşkilatının çağrısı üzerine bir araya gelen çok sayıda vatandaş da İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırıları kınadı.Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, "Zulme sessiz kalma", Kudüs düşerse İslam düşer", yazılı dövizler açtı.AK Parti İl Başkan Vekili Mehmet Canarslan, burada grup adına yaptığı açıklamada, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail devletinin başkenti olarak tanıma girişiminin kabul edilemez olduğunu söyledi.

İslam'ın ilk kıblesini İsrail'in başkenti olarak tanınmasının yok hükmünde olduğunu ifade eden Canarslan, "ABD bu girişimiyle BM kararını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. İsrail dünyanın gözü önünde apaçık bir soykırım gerçekleştirmektedir. Buna asla sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. İslam'ın kadim kenti bağımsız Filistin devletinin başkentidir."diye konuştu.
Konuşmaların ardından gruptakiler, tekbir getirip sloganlar atarak meydandan ayrıldı.Programa, AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Soykırım Uluslararası Başkent İsrail Saldırı 

15 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı