Harşit Çayı Gümüşhane'nin gerdanlığı olacak
Göreve geldiklerinde hızlı şekilde projeyi hayata geçirdiklerine dikkati çeken Çimen, projeyle sadece dere taşkınlarının önlenmesi değil, kente yeni sosyal alanlar yaratmayı da amaçlandığını belirtti.
Geçmiş dönemde Gümüşhane 'nin en önemli sorunlarından birinin Harşit Çayı'na akan kanalizasyonlar olduğuna dikkati çeken Çimen, şöyle devam etti:"Görevi devraldığımızda şehrin kanalizasyonunun yüzde 50'si Harşit Çayı'na akıyordu. Türkiye'de ilk defa ıslah ve kanalizasyon çalışmalarını bir arada yürüterek kanalizasyon sularının çaya akmasını büyük oranda engelledik. Atık sularımızı yüzde 90 seviyesinde çaya paralel borular eşliğinde çaya karışmadan kanal içine aldık."Çimen, 2019'da Harşit'e bir gram bile atık düşmeyeceğini vurgulayarak, "Harşit Çayı bu şehrin gerdanlığı olacak. Gerekli bütün projelerimizi ve altyapımızı hazırladık. Harşit Çayı bundan sonra tertemiz ve güzel akacak. İnşallah insanlarımız huzurlu ve emniyetli bir şekilde bu mekanlardan faydalanacak." dedi.
- "Şehrimizin her noktasını nakış nakış işliyoruz"Proje kapsamında oluşturulan alanların bir kısmının vatandaşın kullanımına açıldığını ifade eden Çimen, çay üzerindeki 443 yıllık tarihi Gümüşhane Köprüsü'nün de aslına uygun restore edildiğini ve vatandaşın hizmetine sunulduğunu aktardı.Çimen, vatandaşlardan çok güzel geri dönüşler aldıklarına işaret ederek, şunları söyledi:"Alternatif yürüyüş yollarımız oldu. Harşit güzel aktığı müddetçe huzur veren bir alan oldu. Etrafında birtakım sosyal alanlar oluşturarak hizmete sunduk. Burası vatandaşlarımızın fotoğraf çektirdikleri alan oldu. Şehrimizin her noktasını nakış nakış işliyoruz. Yapılacak hizmetleri bir plan ve proje dahilinde yürütüyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır."Çimen, kentin gelişimine ve projelerine sağladıkları destekten ötürü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Lyon Kanalizasyon Muhabir Allah
28 Aralık 2018 Cuma günü yayınlandı