Filistinli gruplara 'birleşin' çağrısı - Hasan Turan (2) - İSTANBUL

Filistinli gruplara "birleşin" çağrısı - Hasan Turan (2) - İSTANBUL - Türkiye - Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan ile röportaj - Türkiye - Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Turan: - "Filistin davasını eğer zaferle sonuçlandırmak, başkenti Kudüs olan egemen, özgür, bağımsız bir Filistin devleti hedefine ulaşmak istiyorsak, o zaman Filistinli bütün kardeşlerimizin tek bir çatı altında toplanmaları gerekiyor" - "Hem Filistin'de yaşayanlar hem de vatanlarından uzakta yaşayan bütün Filistinlilerin bir araya gelmesi bu mücadelenin daha güçlü bir şekilde yürütülmesine vesile olacaktır" - "Türkiye, Kudüs'ten Batı Şeria'ya kadar Filistin coğrafyasının her yerinde birçok faaliyete imza atmaktadır. İnsani yardımlar, kurumların gelişmesi, restorasyon ve imar - inşa projeleri, alt - üst yapı çalışmaları, eğitim yatırımları ve hastane projesi gibi hayatın her alanına ait yardımlarda bulunmaktadır" - "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ifadesiyle Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Mukaddes mekanlarımızdır. Harem - i izzetimiz, harem - i ismetimizdir. Dolayısıyla Kudüs bizim topraklarımızın dışında değil içindedir"İSTANBUL (AA) - GÜLSÜM İNCEKAYA - Türkiye - Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Türkiye'nin Filistinli gruplara kendi aralarında bütünleşmeleri çağrısı yaptığını belirterek, "Filistin davasını eğer zaferle sonuçlandırmak, başkenti olan egemen, özgür, bağımsız bir Filistin devleti hedefine ulaşmak istiyorsak, o zaman Filistinli bütün kardeşlerimizin tek bir çatı altında toplanmaları gerekiyor." dedi.
Filistin Ulusal Meclisi açılış merasimine katılmak üzere Ramallah'a gerçekleştirecekleri ziyaret öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan, aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Hasan Turan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin bütün kurumlarıyla Filistinli grupların tek vücut olmalarını desteklediğini ve teşvik ettiğini söyledi.

Hasan Turan, Türkiye'nin siyasi, ekonomik, insani ve diplomasi gibi birçok alanda Filistin ve Filistin davasının yanında durmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Türkiye, Kudüs'ten Batı Şeria'ya kadar Filistin coğrafyasının her yerinde birçok faaliyete imza atmaktadır. İnsani yardımlar, kurumların gelişmesi, restorasyon ve imar - inşa projeleri, alt - üst yapı çalışmaları, eğitim yatırımları ve hastane projesi gibi hayatın her alanına ait yardımlarda bulunmaktadır." dedi.

Restorasyon Hastane Muhabir Allah Başkent 

28 Nisan 2018 Cumartesi günü yayınlandı