Ev hanımlığından bakır ustalığına

Röportaj
Mesleki Eğitim Kalifiye Eleman Bakır İşleme Aile Ekonomisi Yükselen 

-Genel detaylar
-Bakır yaparken görüntü

( GAZİANTEP )- Gaziantep'te ev hanımı Nurgün Çetin, 5 ay gördüğü kursun ardından başladığı meslek hayatında ustalığa kadar yükseldi- 5 yıldır bakır işleme ustası olan Nurgün Çetin, ortaya çıkardığı eserlerle değme erkek ustalara taş çıkarıyor GAZİANTEP

- Gaziantep’te ev hanımı Nurgün Çetin, 5 ay gördüğü kursun ardından adımını attığı bakır işleme mesleğinde ustalığı kadar yükseldi. 5 yıllık bakır işleme ustası Nurgün Çetin, ortaya çıkardığı eserlerle değme erkek ustalara taş çıkarıyor Gaziantep’te işsiz kadınlara yönelik bakırcılık ve sedefçiliğe kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla açılan mesleki eğitim kursundan haberdar olan Nurgün Çetin, kursa katılarak 5 ay boyunca mesleğin inceliklerini öğrendi. Bakırcılar ve Sedefçiler Odası tarafından mesleki eğitim verilen kursa katılan 60 kadın arasında yer alan Nurgün Çetin, kursun ardından kendisine iş bulup, mesleğini devam ettirdi. Ustalığa kadar yükselen 3 çocuk annesi Çetin, Gaziantep Üniversitesi'ni kazanan kızının ihtiyaçlarını da kendi karşılamaya başladı.
“Kendi ayaklarım üzerinde duruyorum“ Kursiyer olarak başladığı bakır işlemeciliği eğitimde artık kendi ayakları üzerinde durduğunu belirten Nurgün Çetin, “Yaklaşık 5 ay kurs gördüm. Sonrasında burada çalışmaya başladım. Bakır işlemeyi de çok sevdiğim için buradan para kazanabileceğimi düşündüm. Daha önce hiçbir şekilde çalışma hayatım olmadı ev hanımıydım. Hem para kazanmaya başladım hem de manevi olarak bu işten zevk almaya başladım. Evime katkıda bulunmaya başladım artık kendi ayaklarım üzerinde duruyorum" dedi.
Meslekte ustalığa kadar yükselen Nurgün Çetin, ortaya çıkardığı eserlerle meslekte hakim olan erkek ustalara bile taş çıkartıyor. Çetin, vazo, cezve ve fincan gibi bakır ürünleri işleyerek, aile ekonomisinin yanı sıra bölge ekonomisine de katkı veriyor.
16 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı