Diyarbakır'da 'Sıfır Atık Projesi' tanıtıldı
Projenin, bütün atıkların ayrılmasından sonra tümünün yeniden kazandırılmasını amaçlayan bir yaklaşım olduğunu belirten Güzeloğlu, projeyle atıkların hem kitlesel hacminin hem de zararlı etkilerinin en aza indirgeneceğini dile getirdi."Şüphesiz bunda kazanan biz ve gelecek nesillerimiz olacak" diyen Vali Güzeloğlu, şunları kaydetti.
"Bir ton atık kağıdı kazandığımızda ve dönüşüme konu yaptığımızda yaklaşık 20 ağaç kesilmekten kurtuluyor. Bir ton atık camı kazandığınız zaman, 100 litre petrol tasarrufu yaparsınız. Organik atıkları ayrıştırdığımız zaman elde edilen kompost gübrelerle, mevcut sentetik ve kimyasal gübrelerden daha güçlü ve etkili gübre üretiyorsunuz. Bunlar aslında yaşam kalıplarımız ve davranış formumuzla ilgili bir süreç."Projede Diyarbakır 'ın önemli bir rol üstleneceğini aktaran Güzeloğlu, "Bugün gelişen, değişen ve güzelleşen Diyarbakır ımızda, artık yaşam kalitesi noktasında, bu gibi toplumsal ve sosyal projelerde de iddiamızı ortaya koymak, hedeflerimizi paylaşmak ve 2018 yılında bir bütün olarak, sıfır atık projesinde Türkiye'nin en başarılı ve dönüşümü en çabuk gerçekleşen ili olma iddiasıyla beraberiz" diye konuştu.
Vali Güzeloğlu, projenin en önemli ayağının okullarda yürütüleceğini sözlerine ekledi.Vali Yardımcısı Tuğba Koşal'ın, projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdiği programda, konuyla ilgili hazırlanan kamu spotlarının gösterimi yapıldı.Programa, kentteki kurum ve kuruluşların idarecileri katıldı.
Sosyal Proje Sentetik Kimyasal Gübre Toplantı Petrol
16 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı