Devlet desteğiyle yem fabrikası kurdu
Fabrika Mülkiye Teknoloji Özelleştirme Şili
-Yem, arpa, buğdaylardan detay
-Yem, arpa, buğdayların torbalara doldurulması
-İşçilerin çalışması
-Halitoğulları Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Dalkaya röp.
-Yem Fabrikası Müdürü Suat Bulu röp.
( MUŞ )- Devlet desteğiyle bölgenin arpa ve buğdaylık tohum ihtiyacını karşılıyor- Yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan yem fabrikasında saatte 5 ton ürün işleniyor MUŞ
- Muş'ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı yüzde 50 hibe desteğiyle yem fabrikası kuran girişimci, saatte 5 ton ürün işliyor. Merkeze bağlı Karaağaç beldesi Çizme Burnu mevkiinde 70 kişinin çalıştığı ve yüzde 50 hibe ile devlet destekli kurulan tohumluk buğday, arpa ve mercimek fabrikasında saatte 5 ton ürün işleniyor. Halitoğulları Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Dalkaya, atıl durumunda bulunan un fabrikasını 1998 yılında özel idareden özelleştirme kapsamında 5 yıllığına kiraladıktan sonra mülkiyetini aldıklarını söyledi.
Daha önce atıl durumda bulunan bir tesisi yapılan ciddi çalışmalar neticesinde işler hale getirdiklerini anımsatan Dalkaya, burada un ve yem üretimine başladıklarını ifade etti.
Fabrikanın kapasitesini artırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yüzde 50 hibe aldıklarını ifade eden Dalkaya, "Buraya yüzde 50 hibe karşılığında 1 milyon lira devletten destek aldık. 1 milyon 250 bin lira da kendi katkımızla 2 milyon 250 bin lira yatırımla bu tesisi kurduk. Daha önce 25 kişilik kapasite ile çalışan tesisimizde, şu anda 70 kişi çalışmaktadır. Devlet destekli yeni kurduğumuz tesiste üretilen yem, un ve tohumluk buğday Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun dışında Karadeniz Bölgesine de gönderiyoruz. Pazarımız çok geniş, 2017 yılında günlük 3 bin tonla üretime başladığımız tesisimizin 2018 yılı içerisinde günlük 9 bin ton kapasiteye çıkarmayı hedefliyoruz. Çünkü burada devlet desteğiyle modern ve son teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak tesisimizi kurduk. Bu bölgede bu kapasiteyle üretim yapan böyle bir tesis yok" dedi.
Yem Fabrikası Müdürü Suat Bulu ise, devletten alınan yüzde 50 hibe ile tohum işleme tesisi kurduklarını kaydederek, "Şu anda tesisimizde saate 5 ton kapasite ile üretim yapıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde kapasiteyi daha da genişleterek saatte 9 ton üretim yapmayı hedefliyoruz. Bu bölgenin arpa ve buğdaylık tohum ihtiyacını karşılıyoruz. Fabrikamızda çıkan her türlü ham maddeyi işliyoruz. Selektörde çıkan artıkları yem fabrikasında kullanıyoruz. Muş'ta kurulan birçok yem fabrikası kapanırken, 1998 yılından beri fabrikamız üretime devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde 20 tona çıkarmayı planlıyoruz. Tüm makineleri kırsal kalkınma destekli yüzde 50 hibe ile kurduk. Tesise 2 milyon 250 bin lira harcama yaptık. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz destek verdikçe biz yeni yeni işletmeler ve tesisleri istihdama açarız" ifadelerini kullandı.
1 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı