Cezayirli gençler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden umutlu - ANKARA
Dahmani, "Türkiye benim için yeni bir kapı. Türkiye'ye geldiğimden günden bu yana çok şey kazandım. En büyük kazanım da dil. Zaten Türkler ve Cezayirliler birbirine çok yakın iki toplum. Osmanlı bizde üç asır kaldı. O yüzden aramızda ortak tarih ve kültür var." diye konuştu.
İki toplumun birbirini daha çok tanıması gerektiğini ifade eden Dahmani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde ekonomik ilişkilerin yanı sıra eğitim ve kültüre ilişkin adımların atılmasını istediğini belirtti.
- "Türk Cumhurbaşkanını gerçek bir lider olarak görüyorum"Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 3. sınıf öğrencisi Loubna Zougari de yüksek öğrenim için Türkiye'ye severek geldiğini söyledi.
Zougari, "Aramızda tarihi bağlar var. İki kültür olarak da yakınız. Herhangi iki ülke arasında kalırsam kesinlikle Türkiye'yi seçerim. Her açıdan bana iyi geleceğini düşündüğüm için geldim." diye konuştu.
Türkiye'ye hep gelmek istediğini, bunun yolunu araştırırken internette "Türkiye Bursları"ndan haberdar olduğunu belirten Zougari, başvuru yapıp sınavları geçtiği için çok mutlu olduğunu anlattı.Cezayirlilerin Türkiye'yi daha yakından tanıması gerektiğini vurgulayan Zougari, "Türk Cumhurbaşkanını gerçek bir lider olarak görüyorum. Keşke onun bize de bir katkısı olsa. Böyle insanlara Cezayir'de ihtiyacımız var. İnşallah bu ziyaretle bazı şeyler değişir. En azından Türkiye'yi örnek almış olacağız." dedi.
Zougari, ortak tarihi geçmişi olan iki ülkenin özellikle kültürel bağlarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. - "Bu ziyaretten çok umutluyum"Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde doktora öğrenimine Türkiye Burslusu olarak devam eden Muhammed Ali Bioud da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezayir ziyaretine ilişkin, "Cezayir onun ikinci ülkesi. Cezayir halkı onu çok seviyor. Bence en önemli konu ekonomi. Bu ziyaret yeni yatırımlar, projeler, şirketler için yeni bir fırsat." ifadesini kullandı.Gazi Üniversitesi'nde Eski Türk Edebiyatı üzerine yüksek lisans yapan Muhammed Henni, Cezayir'de Türkoloji bölümünde lisans öğrenimini tamamlamasının ardından Türkiye Bursları ile Türkiye'ye geldiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesine yapacağı ziyareti değerlendiren Henni, "Bu ziyaretten çok umutluyum. İki ülke arasında çok güçlü ve güzel bağlar var. Daha güçlü anlaşmalar olması gerektiğini düşünüyorum. Gıda sektöründe ya da tekstil sektöründe daha güçlü anlaşmalar olabilir." dedi.
- Türkiye bursiyeri Cezayirli öğrencilerYTB'den edinilen bilgiye göre, 2012 - 2018 yılları arasında 237 Cezayirli öğrenci burslandırıldı.Şu anda Türkiye'de üniversite öğrenimine devam eden toplam 332 Cezayirli öğrencinin 161'i Türkiye Burslarından yararlanıyor. Şimdiye kadar mezun olan burslu Cezayirli öğrenci sayısı ise 80'i buldu.
Tekstil Sektörü Yansıma Yüksek Lisans Öğrenciler Öğrenci Sayısı
25 Şubat 2018 Pazar günü yayınlandı