'Cazibe merkezi' Edirne, ziyaretçi sayısını artırdı - EDİRNE
Edirne 'nin yerli ve yabancı turistler için bir çekim merkezi olduğunu vurgulayan Hacıoğlu, " Edirne binlerce yıllık tarihi, gastronomisi, anıt eserleri, coğrafi yapısı ve güler yüzlü insanlarıyla turistleri kente çekiyor. Her sene ziyaretçi sayısı artıyor. Hedefimiz, bu sayının katlanarak büyümesi." dedi.
- "Gurbetçileri kente çekmeye başardık"Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini yansıtan Edirne 'nin, turizmden aldığı payın her yıl büyüdüğünü ifade eden Hacıoğlu, şöyle devam etti:"2017 ile 2018'i kıyasladığımızda çok ciddi bir artış olduğu, kentteki turizmle ilgili sektörler de kendini açıkça gösteriyor. Özellikle yaz döneminde Edirne 'deki sınır kapılarına kurduğumuz tanıtım stantları sayesinde, gurbetçileri kente çekmeye başardık. Yine yaz döneminin güzel geçmesiyle Saros Körfezi sahil hattı, özellikle çok sayıda yerli turist çekti, kentimizin sahil bölgelerine akın etti. Bunun yanında, başta İstanbul olmak üzere çevre belediyelerin Edirne 'ye düzenlediği geziler ve Balkanlar ilk sıralarda olmak üzere diğer ülkelerden gelen turistler bu artışta etkili oldu."Bu kentte envantere kayıtlı bin 585 tane tarihi kültür eseri olduğu bilgisini veren Hacıoğlu, Edirne köprüler, çeşmeler, anıt eserler şehri. Zaten Selimiye Camisi, başlı başına bir şaheser. Edirne gastronomisi de çok ileride olan bir şehir. Yöresel lezzetleri sadece Türkiye'de değil, dünyada biliniyor. Güler yüzlü insanları, birlikte yaşama kültürü, camileriyle, kiliseleriyle ve sinagoguyla farklı dinlerin merkezi olan bir kent Edirne ." diye konuştu.
- "2020 ' Edirne Yılı' ilan edilsin"Ahmet Hacıoğlu, turist sayısındaki artışın kent ekonomisini canlandırdığına işaret ederek, şunları kaydetti:"2017 ile 2018 arasındaki ziyaretçi artışının en bariz göstergesi, otellerdeki gecelemeler ile müzelerdeki ziyaretçi sayılarının artışıdır. 2017 yılında müzeleri 570 bin kişi ziyaret ederken, bu rakam 2018'de 1 milyona ulaşmıştır. 2017'de otellerde geceleme sayısı 400 bin civarıyken, 2018'de 700 bine ulaşmıştır. Neredeyse her iki alanda iki kata yakın bir artış var. Dolayısıyla Edirne 'de geceleyen ve kalan turist, hediyelik eşya alır, gastronomisinden faydalanır, tarihi ve kültürel yerlerini gezer. Bu sayede kent ekonomisine toptan bir katkı oluyor. 2018 yılı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Troya Yılı', 2019 da 'Göbeklitepe Yılı' ilan edildi. Biz 2020 yılının da ' Edirne Yılı' ilan edilmesini istiyoruz. 'Bin miras bin şehir' sloganıyla kent olarak buna talibiz."
Yabancı Turist Medeniyetler Yerli Turist Hediyelik Eşya Gurbetçi
31 Aralık 2018 Pazartesi günü yayınlandı