Bolu'da bilim fuarı açıldı
Hazırladığı aracın otomatik pilot özeliği olduğunu anlatan Tunç, "Sürücülerin otomatik pilota aldığı araçlar sensörlerle karşısındaki arabanın engelini algılıyor. Bu engeli bir şekilde aşarak kendi yolunu izliyor. Bu sayede hayatımızdaki kaza riskini azaltıyor." dedi.
10. sınıf öğrencisi Enes Çelik ise, devamlı kendisini şarj edebilen araç yaptığını anlatarak, "Bu araç, güneş enerjisi ve motorlar sayesinde enerji elde ediyor. Bu elde edilen elektrik aracın kullandığından fazla olduğu zaman fazla enerji şarj ediliyor." şeklinde konuştu.
İçinde hareket edenlerin ortaya çıkardığı basıncı elektrik enerjisine çeviren bina projesini yapan 10. sınıf öğrencisi Kubilay Kop ise, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasına destek olabilmek için böyle bir proje hazırladığını kaydetti.
Kop, bu projedeki amacının devlet ve kamu binaları ile evlerdeki zeminlere bu sistemin döşenebileceğini anlatarak, "Bu sayede bina içlerinde hareket eden kişiler olduğu durumlarda elektrik enerjisi üretilebiliyor. Bu sistem, sürekli hareketlilik olan kamu binaları, öğrenci yurtları gibi yerler ile alışveriş merkezlerinde kullanılabilir. Bu sayede elektrik üretilerek devlet hazinesine de katkı sağlanmış olur." ifadesini kullandı.
Güneş Enerjisi Elektrik Enerjisi Devlet Hazinesi Öğrenci Yurtları Elektrikli Otomobil
3 Nisan 2019 Çarşamba günü yayınlandı