Bilim, Kültür, Sanat, Spor ve Öğrenme Şenliği - EDİRNE

- Etkinlikten görüntüler - Edirne Valisi Ekrem Canalp'in konuşması - Açılış kurdelesinin kesilmesi - Stantlardan detaylarEDİRNE (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu projesi kapsamında Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Edirne Bilim, Kültür, Sanat, Spor ve Öğrenme Şenliği, başladı.
Saraçlar Caddesi'nde gerçekleşen açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Türkiye'de yeni bir eğitim anlayışıyla öğrencilerin geleceğe hazırlandığını söyledi.

Öğrencilerin eğitimlerinde bilim ve teknolojiyle buluştuğunu ifade eden Canalp, "Eğitim alanında hem dünyada hem de ülkemizde yeni yaklaşımlar aranması söz konusu. Bizde sürekli yeni arayışlar içerisindeyiz. Bilim ve teknoloji sürekli olarak gelişim ve değişim içerisinde. Bugün Türkiye'de artık yeni bir eğitim paradigması gündemde. 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde okullarımızda klasik eğitim misyonunun çok ötesinde yeni eğitim yaklaşımları söz konusudur. Bugün burada açılışı yapılan etkinlikte eğitimdeki bu yeni anlayış felsefesinin uygulamasıdır. Eğitimde klasik eğitim değişmek zorunda. Teorik eğitimin yanında yaparak ve yaşayarak öğrenme çok önemli. Bu yeni eğitim anlayışının etkilerini öğrencilerimiz üzerinde gelecek yıllarda hep birlikte göreceğiz." şeklinde konuştu.
Edirne Milli Eğitim Müdür Önder Arpacı da öğrencilerin eğitim öğretim kazanımlarının gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.Konuşmaların ardından stantların toplu açılış kurdelesi kesildi.Daha sonra Vali Canalp ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal öğrencilerin ve Halk Eğitim Merkezleri kursiyerlerinin sergilendiği stantları gezdi.Törene, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Paradigma Saygı Duruşu Teknoloji Öğretmen Öğrenciler 

2 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlandı