Asırlık çınarı evde bakım aylığına kaymakam ikna etti - VAN
Devletin sağladığı imkanlarla hayatın artık kolaylaştığını anlatan Baytar, şunları dile getirdi:"Eskiden hiçbir şey böyle değildi. Şimdi çok şükür rahat bir yaşam sürdürüyoruz. O kadar çok torunum var ki artık sayamıyorum. Yalnızca beni sürekli ziyaret eden torunlarımı tanıyorum. Gençliğimizde şartlar zor olmasına rağmen boğazımızdan kesinlikle kısmazdık. 'Can boğazdan gelir' deyip bir oğlak kesip yerdik."Emine nineye çiçek ve çeşitli hediyeler götürüp hatırını soran ve elini öpen Çiçekli, Baytar'ın ilerleyen yaşına rağmen sağlığının yerinde olduğunu ve dinç göründüğünü belirtti.
Çiçekli, şunları kaydetti:"Kadınlar toplumumuzda önemli bir yere sahip. Biz de bu değerlerimizi ön plana çıkarmak istiyoruz. Kendisiyle o dönemde yaşanan Ermeni zulmü ile eskiden yaşanan mahrumiyetler ve şimdiki imkanlar üzerine konuştuk. Teyzemiz devletimizi herhangi bir masrafa sokmamak için bakıcı maaşını istemediğini anlattı. Biz bu konuda teyzemizi ikna ettik, inşallah maaşı bağlayacağız." - "Herkes onu 'yaşayan tarih' diye tanıyor"Faris Baytar da annesinin 120 yaşında olmasına rağmen dinç olduğunu dile getirdi.Küçük yaşlarda babalarını kaybettiklerini ve kendilerine annelerinin baktığını anlatan Baytar, "Biz ikisi kız 5 kardeşiz. En küçükleri benim. En büyük ağabeyimiz 95 yaşında. Annem şimdi yaşı itibarıyla ülkenin en büyük insanlarından biri. Mahallede herkes onu 'yaşayan tarih' diye nitelendiriyor. 120 yaşında olduğunu duyunca herkes şaşırıyor. Onun yaşında kimse kalmadı ama dişleri bile bizimkilerden sağlam. Yaklaşık 120 torunu var." diye konuştu.
Ziyarete Edremit Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yavuz Pazarbaşı, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Bayram Ay, Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nevzat Kazak, Mahalle Muhtarı Yavuz Buğday ve belediye personeli katıldı.
Muhabir Allah Bizimkiler
7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı