Ahşap boyama yapan kadınlar aile bütçelerine destek oluyor
Sosyal Medya Siyer Dekorasyon Çalışan Kadın Öğrenciler
-Boyanan ürünler,
-Nihal Karagöz röp.
-Kursiyer Gizem Arcak röp.
( BOLU - HD)- Nihal Karagöz: “Kadınların dizi izlemesini istemiyoruz, aramıza bekliyoruz” BOLU
- Yurtdışında öğrendiği ahşap boyama işini, açtığı atölyelerle 20 yıldır sürdüren 47 yaşındaki Nihal Karagöz, açtığı atölyede ev hanımı ve çalışan kadınların da ev bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor. İki çocuğuyla birlikte 3 yıl öncesine kadar Antalya’da yaşayan 47 yaşındaki Nihal Karagöz, tatil için gittiği Amerika’da 3 ay boyunca Donna isimli hocasından öğrendiği ahşap boyama işini uzun yıllar Antalya’da sürdürdükten sonra Bolu’ya yerleşti. Antalya’da geçimini sağladığı ahşap boyama ve dekorasyon işine Bolu’da da devam etmek isteyen Karagöz, ahşap boyama atölyesi açarak Bolulu ev hanımı ve çalışan kadınlara da destek oluyor. Açtığı atölyede 26 kursiyeri olan ve öğrencilere de eğitim veren Nihal Karagöz, “Amacımız ev hanımlarına, çalışan kadınlara evlerindeki eşyaları atmalarının yerine, yenilenmesi için farklı çalışmalar yapmak gibi, resim çalışmaları, vitray dersleri, polyester ve seramik boyama kursları veriyoruz. Bazı ev hanımlarımız burada çalıştıkları ürünleri sosyal medya hesapları aracılığıyla, düzenledikleri günler aracılğıyla göstererek satış yapmaya başladılar. 8-10 öğrencim evlerinde satış yaparak ev giderlerine katkıda bulunuyorlar. Değişik dekorasyon ürünlerinde yada toplu otel işlerinde aldığımız siparişleri beraber çalışarak kar oranımız neyse aramızda paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.
“Bayanların evde oturmalarını istemiyoruz” Kadınları aralarına beklediklerini söyleyen Karagöz, “bayan arkadaşlarımızın dizi izleyerek, gün düzenleyerek evde oturmalarını istemiyoruz. Bu şekilde aktivitelerde bulunarak evde bütçelerine katkıda bulunarak destek vermelerini isteriz. Aramıza bekliyoruz. 8 Mart Kadınlar Günü’nü de kutlarız” dedi.
“Eskilerimi değerlendirerek başladım” Nihal Karagöz’ün açtığı ahşap boyama atölyesinde çalışarak ailesine katkı sağlayan 29 yaşındaki Gizem Arcak, “bu işe evdeki eskilerimi değerlendirerek başladım. Daha sonra buradaki ham ürünler ve çeşitliliklerle yapılan eşyaları sosyal medya hesaplarım üzerinden satarak aile katkıma destek sağladım. Çok güzel ürünler ve her seferinde farklı çeşitte birşey öğrenmek çok güzel. İnsanlara da yardımcı olmak, zevklerine ve isteklerine göre çalışmalar yapmak da çok güzel” ifadelerini kullandı. (FC
7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı