18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü - KIRKLARELİ

- Törenden genel ve detay görüntüler - Şehitliğe çelenk sunulması - Saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı'nın okunması - Vali Orhan Çiftçi'nin şehitlik defterini imzalaması ve kabir ziyareti18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümüKIRKLARELİ (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Kırklareli 'nde tören düzenlendi.
Kırklareli Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı manga takımının saygı atışının ardından, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerince anıta çelenk konuldu.Piyade Üstteğmen Engin Örnek, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin yenilemeyeceğini ve Türk yurdunun parçalanamayacağını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Canı ve kanı ile bu toprakları vatan yapan şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Örnek, vatan toprağını ilelebet koruyacaklarını belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Orhan Çiftçi, şehitlik defterini imzaladı.Çiftçi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Cihan Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve kurum müdürleri şehitliğe çiçek bıraktı.
Şehit Saygı Duruşu Solmaz Kabir Ziyareti Akkale 

18 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı