Köyüne atölye kurdu istihdama katkı sundu - KASTAMONU
Oğullarının kendi işlerini açmayı teklif ettiğini aktaran Uğraşmış, "3 oğlum bana atölye açmayı önerdi. Ben de bu atölyeyi hem çocuklarıma hem de köylülerime iş imkanı sağlaması için evimin altında açtım. Çok da güzel bir atölye oldu." diye konuştu.
Hem köy sakinlerine hem de çevre köylerde yaşayanlara iş imkanı sunduklarını vurgulayan Uğraşmış, "Atölyede fason üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz çocuk kıyafetleri Türkiye'nin birçok yerinde satılıyor. Atölyemizde 20 kişi çalışıyor. Bunlar arasında köyümüzde yaşayanlar da var başka yerlerden gelenler de. İşlerimiz çok güzel." ifadelerini kullandı. - "100 kişi ekmek yiyor"Ekincik köyü muhtarı Ayhan Uğraşmış da ailenin iş yerini köyde açmak istediğinde ellerinden geldiğince destek sağladıklarını ifade etti.
Küçük bir köyde istihdama katkı sağlayan bir atölyenin bulunmasından gurur duyduklarını belirten Uğraşmış, "20 kişi çalışıyor. Ailelerini de düşündüğümüzde buradan 100 kişi ekmek yiyor. Tosya'nın 54 köyü bulunuyor. Başka hiçbir köyde böyle bir atölye, iş sahası bulunmuyor. Köyümüze de birçok katkısı var." dedi.
Atölyede çalışan 5 çocuk annesi Firdevs Özkesici ise iş yerini çok sevdiğini belirterek, "Tosya'da oturuyorum. Eşime ve çocuklarıma katkı sağlayabilmek için Ekincik köyüne gelerek bu atölyede çalışıyorum. Sigortamız var. Maaşımızı da alıyoruz her ay. İşimden memnunum." diye konuştu.
İşçilerden İbrahim Uğraşmış da aynı köyde yaşadığını ifade etti.
Recep Uğraşmış'ın atölye açmayı düşündüğünü öğrendiğinde çok mutlu olduğunu anlatan Uğraşmış, "Recep bey konuyu düşünüyordu. Biz de yapabilirsin diye ona destek verdik. Bu şekilde atölye açıldı." dedi.
Atölyenin köy için çok önemli olduğuna vurgu yapan Uğraşmış, "Atölye köy ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Biz burada çalışıyoruz ekmek paramızı kazanıyoruz. Bizim için önemli bir iş kapısı." ifadelerini kullandı.
Tekstil Atölyesi Muhabir
19 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı