İş bulamayıp göçtüler, dönüp 100 kişiyi istihdam ettiler
Tekstil Fabrikası Fabrika Tekstil Sektörü 2008 Yılı Modeller
-İşçilerin çalışmaları
-Fabrika içi detay
-İşçilerin makine ile çalışması
-Süleyman Şimşek’in konuşması
-Ürettikleri modeller
-detay
( DİYARBAKIR -ÖZEL)- Diyarbakır’da iş bulamadıkları için İstanbul’a göç eden Şimşek kardeşler, yıllar sonra döndükleri kentte 100 kişiye istihdam alanı oluşturdu- Şimşek kardeşler, kurdukları tekstil fabrikasından Avrupa’ya da ihracat yapmaya başladı DİYARBAKIR
- Diyarbakır’da 90’lı yıllarda iş bulamadıkları için İstanbul’a göç eden Süleyman Şimşek ve kardeşleri, 50 metrekarelik bir dükkanda girdikleri tekstil sektöründe yoğun çaba göstererek işlerini ilerletti. Buradaki atölyelerini fabrikaya dönüştüren Şimşek kardeşler, memleketlerinde de 7 bin metrekarelik alana fabrika kurarak, 100 kişiye istihdam alanı oluşturup, Avrupa’ya ihracat yapmaya başladı.
Süleyman Şimşek (35) ve kardeşleri Diyarbakır’da iş olanağı olmadığı için 1994 yılında İstanbul’a göç etti. Küçük yaşlarda girdikleri tekstil sektöründe yıllarca zor şartlarda işçi olarak çalışan kardeşler, 2008 yılında 50 metrekarelik bir yer kiralayarak işlerinin patronu olmaya karar verdi. Kısa sürede işlerini büyüten Şimşek kardeşler kendi markalarının patentini de alarak onlarca kişiyi istihdam eder duruma geldi. İş olanağı olmadığı için ayrıldıkları Diyarbakır’a da yatırım yapmaya da karar veren Şimşek ve kardeşleri, 7 ay önce 7 bin metrekarelik bir alana Assertivo Tekstili kurarak 100 kişiye iş imkanı sağladı. Danimarka’ya ihracat yapan kardeşler, kendi markalarını Diyarbakır halkına giydirmek istiyor. “İş olanağı yoktu İstanbul’a göç ettik” Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde doğan ve iş olanağı olmadığı için küçük yaşlarda İstanbul’a göç etmek zorunda olduklarını anlatan Süleyman Şimşek, “Tekstil atölyelerinde çalışmaya başladık. 15 yaşından sonra artık bu işin bizim işimiz olduğu kanaatine vardık. ‘Bu işi sürekli yapacağız’ inancında olduğumuz için belirli bir adımlar atmamız gerekiyordu. Bütün sosyal aktiviteleri unuttuk. İşimize odaklandık. 50 metrekarelik bir yerde ailece çalıştık. Belirli bazı modelleri dikerek işimizi devam ettirdik. 3 sene sonra 500 metrekarelik bir yere taşındık. Personel sayısı olarak 70 kişiye ulaştık. Böyle büyümeye devam ettik. Sonra, ‘Niye bizim bir markamız yok’ mantığıyla yola çıktık ve Assertivo patentini almaya karar verdik. Böyle bir başlangıç yaptık ve şuan burada gördüğünüz gibi 100 kişiye ekmek kapısı açtık. Bunu yapmaktan da onur duyuyorum. İstanbul’daki yerimiz hala çalışıyor. Orada da 60 çalışanımız var. Danimarka’ya bir ihracat yapıyoruz. İlk başta 20’şer modellerle başladık. Şimdi ayda ortalama 5 bin ile 10 bin arası ihracat yapıyoruz” dedi.
“Diyarbakır halkına kendi markamızı giydirmek istiyoruz” Diyarbakır halkına kendi markalarını giydirmeyi planladıkların aktaran Şimşek, şunları kaydetti: “Bunu gerçekleştirme olanağımız var. Yeter ki pes etmeyelim. 6 aydır da Diyarbakır’dayız. İnsanlar daha önce ön yargılıydı. ‘Diyarbakır’da arabalar yakılıyor, şunlar oluyor, bunlar oluyor’ diye ön yargılıydı. Belki kendilerince haklı olabilirler ama Diyarbakır halkının arkasında durulduğu zaman da bazı şeylerin ortaya çıktığını herkes görebilir. İnsanlara iş imkanı tanıyarak bunu gerçekten görmek gerekiyor. Çalıştığımız firma Diyarbakır’ı gelip görünce bizimle bu işin olacağına karar verdiler. Şuanda İstanbul ile birlikte toplamda 15 bin metrekarelik bir yerde hizmet veriyoruz."
27 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı