Ev hanımıydı devlet desteğiyle 'patron' oldu - BİNGÖL
Ev hanımı iken devlet desteğiyle patron olan Güzel, eşi de dahil 4 kişiye istihdam sağladı.Güzel'in hedefi işini büyüterek, mobilya ihracatı yapmak. - Devlet desteği ile işletmemi kurdum, üretime başladım"Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet desteğiyle kendi işini kurmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Sektör araştırması yaparken cazip gördüğü mobilya sektörünü seçtiğini dile getiren Güzel, "Devlet desteği ile işletmemi kurdum, makinelerimi alıp üretime başladım. Diğer firmalardan farklı olarak ürünleri önce 3D baskı teknolojisi ile hazırladığımız tasarımları müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Müşterinin onayını alarak üretime geçiyoruz." dedi.
150 metrekarelik atölyede üretimi sürdürdüğünü anlatan Güzel, meslek lisesinden 4 öğrenciye de istihdam sağladığını belirtti.
Güzel, kent merkezinde bir mağaza açmak istediğini dile getirerek, şöyle konuştu:"Çok şükür, işletmemi kurdum. Devlet desteği alarak kendi işimin patronu oldum. Her kadına da bunu öneriyorum. Mobilya üzerine bir işletme kurma hayalim vardı. Kendime kısa, orta ve uzun vade olarak 3 hedef koydum. Kısa vadedeki hedefimi gerçekleştirdim. Orta vadede çarşı merkezinde bir iş yeri açmak var. Uzun vadede ihracat yapmak istiyorum. Bunun için hazırlıklara başladım."Atölyede mutfak ve ev dekorasyonuna ilişkin her tür mobilya üretimi yaptıklarını aktaran Güzel, işini severek yaptığını kaydetti.
Güzel, bir işi başarmanın yolunun inanmaktan geçtiğine işaret ederek, "Mobilya normalde erkeklerin egemen olduğu, erkek gücünün daha çok ön planda olduğu bir sektör. Bir kadın olarak farkındalık yaratmak, kadınlara rol model olmak istedim. Bu işin üstesinden gelebileceğime inandım. Bütün kadın arkadaşlarımın da bir iş fikriyle yola çıkıp tüm sektörlerde yer almalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.Güzel'in eşi Ferhat Güzel (36) de eşinin fikri doğrultusunda kurulan atölyede çok güzel yerlere geleceklerine inandığını belirtti.
"Eşimle çok güzel bir beyin takımı olduk." diyen Güzel, müşterilerden olumlu tepkiler aldıklarını aktardı. - "İleride burada usta olarak çalışmayı düşünüyorum" Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümü son sınıf öğrencisi Halil Belek, atölyede çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Songül Güzel'in kendilerine çok destek olduğunu anlatan Belek, "Sanayi yerine burada çalışmak daha güzel ve temiz. İleride burada usta olarak çalışmayı düşünüyorum." diye konuştu.
- İŞGEM'de kadınlara pozitif ayrımcılık Bingöl İŞGEM Müdürü Serhat Çifçi de geçen yıl hizmete başlayan İŞGEM bünyesinde 22 atölye, idari bina ve sosyal tesislerin bulunduğunu kaydetti.
Amaçlarının yeni iş kuracak girişimlerin desteklenmesi olduğuna işaret eden Çifçi, bu konuda kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.
Çifçi, Songül Güzel'e de bu kapsamda destek sağlandığını dile getirerek, özellikle kadınların iş sahasında etkin rol almaları için gerekli çabayı sarf ettiklerini sözlerine ekledi.
Ayrımcılık Ev Dekorasyon Meslek Lisesi Farkındalık Yaratma Girişimcilik
12 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı