Denizlili tekstilci salgın sonrasında Avrupa pazarında büyümeyi hedefliyor
Memişoğlu, şöyle devam etti:"Yıl başında bu yıl için ihracatı yüzde 8 - 10 artırmayı hedeflemiştik. Maalesef bu yıl 2 ay kayıp. En azından geçtiğimiz yıla yakın bir ihracat yapabilmek için çabalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Umuyorum yılın ikinci yarısında eksi olma ihtimalini kapatabilme anlamında çalışmalarımıza devam edeceğiz." - Hızlı sipariş avantajıSağlık Bakanlığının salgın sürecini çok iyi yönettiğini, tedbirlere uyulduğu müddetçe de bunun başarıyla atlatılacağını ifade eden Memişoğlu, ev tekstiliyle hazır giyim ve konfeksiyonda yılın geri kalanında iyi bir performans yakalamayı beklediklerini dile getirdi.Özellikle Avrupa pazarında hareketliliğin görüldüğüne işaret eden Memişoğlu, şunları kaydetti:"Nihayetinde bir gün bu konu bitecek. Bittiğinde biz bu mücadeleden başarıyla çıkmış ülkelerden bir tanesi olacağız. İhracat yönünden bakacak olursak özellikle Avrupa'ya ihracatımızın artmasını bekliyoruz. Çünkü Çin'den, Pakistan'dan, Hindistan'dan yapılan ithalatlarda insanlarda o ülkelere karşı bir negatif algı oluştu. Bu bizi Avrupa pazarında daha şanslı hale getiriyor. Bir de Avrupa'da ticaretin biraz daralmış olması, sipariş miktarlarının düşmesini yanında getiriyor ve böylece bu da bizim daha küçük miktarlarda daha hızlı servis verebilmemiz nedeniyle ihracat şansımızı artırıyor. Yılın ikinci yarısının daha az bir kayıpla kapatılması anlamında bence bu da etken olacaktır diye düşünüyorum." - e - İhracat portföyü artıyorDENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ise salgın sürecinde havlu ve bornoz ihracatında önemli bir düşüş görmediklerini ifade etti.
Bu ürünlere talebin artmasının sevindirici olduğunu belirten Uzunoğlu, tüketicinin yaşadığı, Uzakdoğu mallarına karşı tedirginliğin yanı sıra Türkiye'nin Avrupa ülkelerine hızlı teslimat yapabilmesinin de bu süreçte önemli avantaj getireceğini kaydetti.
Uzunoğlu, Denizli li tekstil ihracatçısının salgın sürecinde internet üzerinden pazarlama ve satış konusunda da kabiliyetlerini geliştirdiğini, e - ticaret portföyünün hızla büyüdüğünü de sözlerine ekledi. - Rakamlar artıyor Denizli İhracatçı Birlikleri kanalıyla haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre hazır giyim ve konfeksiyonda yüzde 24 artışla 79,5 milyon dolar, tekstil ve ham maddelerinde ise yüzde 19,7 artışla 23 milyon dolarlık ihracat yapıldı.Kentin en önemli ihraç ürünlerinden çarşaf ve nevresimde yüzde 42 artışa 21,7 milyon dolar, havluda yüzde 5 artışla 25 milyon dolar ve bornozda yüzde 6 artışla 7,2 milyon dolarlık dış satım grafiği yakalandı.
Koronavirüs Haziran Ayı 2 Milyon Dolar Hazır Giyim Kabiliyet
27 Temmuz 2020 Pazartesi günü yayınlandı