Borsada gong TÜBİTAK Marmara Teknokent için çaldı

Gong çalması
İstifa Salar Teknoloji 

-Himmet Karadağ konuşması
-Orhan Çömlek'in konuşması
-Detay

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- BİST Özel Pazar ile TÜBITAK Marmara Teknokent arasında gerçekleştirilen işbirliğinin imzaları atıldı. Borsa İstanbul (BİST) Özel Pazar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Teknokent arasında gerçekleştirilen iş birliğinin imza ve gong töreni Borsa İstanbul Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Törene BİST Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Orhan Çömlek ve bu işbirliğinin ilk modeli olan DTI İmplant'ın Genel Müdürü Talat Buğur katıldı.
Gong töreni sonrasında konuşan BİST Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, ”Halka arz ürünümüze startup firmalarını istemiyoruz. Ölçeği ve kurumsallığı yakalamamış firmalarla halka arza geldiğimizde firmalarımız başarılı olmadığı gibi bundan ne sektörü ne düzenleyici ne de biz istifade ediyoruz. Firmaları sağlıksız ve aşırı fonlama ile büyütemiyoruz” dedi.
TÜBİTAK Marmara Teknokent’in Türkiye sanayisinin teknolojisinin gelişmesi için firmalara ortam hazırlayıp, çok ciddi katkılar sağladığını belirten Karadağ, “Bu bizim için de tabii ki doğru bir havuz. Bu havuzdan önümüzdeki dönemde DTİ örneğinde olduğu gibi firmalarla yakın işbirliğini başlıyor olacağız” şeklinde konuştu.
TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Orhan Çömlek ise “Dünya borsalarında işlem gören şirketlere ve farklı kuruluşların yapmış olduğu ilk 500, ilk 100 sıralamasına giren şirketlere baktığımızda teknolojinin ilerlemesiyle artık eski şirketlerin yerini çok hızlı bir şekilde kaybettiğini yeni startupların bu listelere hızlı bir şekilde girdiklerini görüyoruz. Neden Türkiye’deki startupların ilk 500’e giremesin? Neden Türkiye’ki startuplar borsaya açılmasın? Himmet Başkan açıkladı; sadece sermaye olarak belli bir noktaya gelmelerini uygun bulmuyorlar. Bunların kurumsallaşması, kurumsal olarak da bulundukları yerleri hak etmelerini istiyorlar, doğru. İşte o yüzden startupların belli noktalarda mentörlük destekleri alması, sanayicilerden, akademisyenlerden, konusunda uzman kişilerden eğitimler alması, kurumsallaşmaları açısından onları teknokentlerde öncelikle kuluçka merkezlerinde ağırlıyoruz. Daha sonra da onları teknokent firması olarak büyütmeyi ve aynı zamanda kamu kaynaklarından faydalanmalarını, Ar-Ge ekosisteminin vazgeçilmez paydaşlarından olmalarını sağlamak için TÜBİTAK Marmara Teknokent olarak elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Borsa İstanbul Özel Pazar ile TÜBITAK Marmara Teknokent arasında gerçekleştirilen iş birliğinin imzaları atıldı.
21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı