Masal Evi Görenleri Hayrete Düşürüyor
Bolşevik Rusya Sovyetler Birliği
1951 ' de eşi Lidiya ile birlikte dedelerinden kalan ahşap eve taşınan Kirillov ' un hobisi eski evi tamir düşüncesi ile başlıyor. Sonrasında dekorasyonlarla süslenen Masal Ev çalışması tam bir hobiye dönüşüyor.
Evini gazetecilere tanıtan Rus nine, “Burayı kendi ellerimizle yaptık” anlatıyor. Rus basınına göre, evin inşa edilmesinin ilginç öyküsü var. Lidiya ninenin anlattığına göre, eşi Sergey mükemmel bir demirci idi ve dolayısıyla hayatının önemli bir bölümünü masal evi inşa etmeye ayırdı. Lidiya, “Eve gelir gelmez inşa işiyle uğraşıyordu. Her gün evin dekoratifiyle ilgili yeni şeyler icat ediyordu” diyerek eski yılları hatırlattı.
Masal evde eski Sovyet simgeleri de az değil. Evin köşe bucağı ve çatısında 1917 Bolşevik Devrimi, Komünist Partisi gençlik kolları Komsomol ve Piyoner üyelerin ahşap maketleri ve başka sosyalist simgeler yer alıyor. Evin çatısındaki bir çocuk maketinin elinde Sovyet döneminin barış şarkısı olan “Hemişe Güneş Hemişe Sema Olsun!” yazıları hemen göze çarpıyor. Evin içi ise tıpkı Rus masal dünyası gibi.
Kasaba sakinleri, yoldan geçen çoğu şoförün evi görür görmez araçlarını frenleyerek durdurduğunu iddia ediyor. Vatandaşlar, hatta asfalttaki çok sayıda teker izini de kanıt olarak gösteriyor.
Kirillov ailesinin masal evi, yurtdışında da üne kavuşunca 1999 yılında Rusya Ahşap Sanat Eseleri Yarışması ' nın galibi oldu. Eşi Sergey 2003 ' te vefat etmesinin ardından Lidiya nine masal evi göz bebeği gibi koruyor.
7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı