Demirtaş'ın çağrısı sonrası ortalık karıştı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın halka yaptığı 'Sur'a yürüyün' çağrısının ardından toplanan gruba polis müdahale etti. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olaylar kentin birçok noktasına yayıldı.
Selahattin Demirtaş İzinsiz Yürüyüş İzinsiz Gösteri 

Demirtaş'ın Pazartesi günü yaptığı Sur'a yürüyün çağrısının ardından bir grup, Urfakapı önünde bulunan polis arama noktasının yan tarafında toplandı. Polisin dağılın uyarısına uymayan grup, güvenlik güçlerine havai fişek , taş ve ses bombaları ile saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri grubu dağıtmak için plastik mermi, gaz bombası, tazyikli su kullandı.

GRUP GÜRÜLTÜ EYLEMİ YAPTI POLİS GÖZALTINA ALDI
Bir süre dağılan grup daha sonra tekrar toplandı. Yola barikat kurup, ateş yakan grubu güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttı. Bu sırada gürültü çıkaran grubun yanına koşan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
Polisin gazlı müdahalesi nedeni ile çevrede bulunan yaşlı ve çocuklar fenalık geçirdi.

TOMA VE ZIRHLI ARAÇ ÇARPIŞTI
öte yandan gruba müdahale etmek isteyen TOMA ile polis zırhlı aracı kaza geçirdi. Yaralanın olmadığı olayda maddi hasar oluşurken, tekerleği patlayan zırhlı araç polis noktasına çekildi.
Kent genelinde olaylar devam ediyor.

Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
2 Mart 2016 Çarşamba günü yayınlandı