Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP Lideri Bosna-Hersek'te

27 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bosna'da Türkiye'ye karşı beklentilerin yüksek olduğunu belirterek bu beklentilerin boşa çıkarılmamasını istedi.

Kılıçdaroğlu , Bosna Hersek ' teki gezi ve incelemelerine devam ediyor . Kılıçdaroğlu , Saraybosna ' daki Radon Otel ' de Bosnalı ve Türk gazetecilerle bir araya geldi . Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu , Bosna ' nın Avrupanın merkezinde olduğunu söyledi .

NATO ve AB üyeliğinin önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu , Türkiye ' nin bu konuda kararlı tutumunu sürekli dile getirmesini istedi . Kılıçdaroğlu , Bosna ' ya yatırım yapacak Türk işadamlarına kolaylık sağlanması gerektiğini de dile getirdi . Saraybosna ' daki temasları sırasında CHP ' den Türkiye ' de Bosna ' ya ilişkin tartışmalarda olumlu katkı vermesinin istendiğini anlatan Kılıçdaroğlu , Türkiye ' de siyasal iktidar değişse dahi Türkiye ' nin temel politikasının değişmeyeceğini vurguladı . Türkiye ile Bosna arasında havayolu ulaşımının pahalı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu , THY yetkililerine konuyu aktaracaklarını ifade ederek özel hava yolları konusunda ise yapacakları bir şey olmadığını kaydetti .

Ziyarette kendisini en çok etkileyenin Bosnalıların Türkiye ' ye bağlılıkları olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu , yüksek beklentilerin boşa çıkarılmamasını istedi . CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu , şartlar müsait olursa bundan sonra Ortadoğu ' ya yönelik bir gezi düzenleyebileceğini ifade etti .

Bosna Hersek ' te mevlit okuttuğu , Diyanet İşleri Reisliği ve imam hatip seviyesinde ders veren bir medreseyi ziyaret ettiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu , bunların kendisi için bir ilk olmadığını vurguladı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı