Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kılıçdaroğlu'ndan şehitler için Mevlid

27 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bosna'da Türkiye'ye karşı beklentilerin yüksek olduğunu belirterek bu beklentilerin boşa çıkarılmamasını istedi.

Kılıçdaroğlu , Bosna Hersek ' teki gezi ve incelemelerine devam ediyor . Kılıçdaroğlu , Saraybosna ' daki Radon Otel ' de Bosnalı ve Türk gazetecilerle bir araya geldi . Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu , Bosna ' nın Avrupanın merkezinde olduğunu söyledi .

NATO ve AB üyeliğinin önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu , Türkiye ' nin bu konuda kararlı tutumunu sürekli dile getirmesini istedi . Kılıçdaroğlu , Bosna ' ya yatırım yapacak Türk işadamlarına kolaylık sağlanması gerektiğini de dile getirdi . Saraybosna ' daki temasları sırasında CHP ' den Türkiye ' de Bosna ' ya ilişkin tartışmalarda olumlu katkı vermesinin istendiğini anlatan Kılıçdaroğlu , Türkiye ' de siyasal iktidar değişse dahi Türkiye ' nin temel politikasının değişmeyeceğini vurguladı . Türkiye ile Bosna arasında havayolu ulaşımının pahalı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu , THY yetkililerine konuyu aktaracaklarını ifade ederek özel hava yolları konusunda ise yapacakları bir şey olmadığını kaydetti .

Ziyarette kendisini en çok etkileyenin Bosnalıların Türkiye ' ye bağlılıkları olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu , yüksek beklentilerin boşa çıkarılmamasını istedi . CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu , şartlar müsait olursa bundan sonra Ortadoğu ' ya yönelik bir gezi düzenleyebileceğini ifade etti .

Bosna Hersek ' te mevlit okuttuğu , Diyanet İşleri Reisliği ve imam hatip seviyesinde ders veren bir medreseyi ziyaret ettiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu , bunların kendisi için bir ilk olmadığını vurguladı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı