Antep Fistigi Üreticisine Alim Ve Ilaçlama Müjdesi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, sehrin ekonomisini can damarlarindan biri olan Antep fistiginin hak ettigi maddi degere ulasmasi amaciyla boz kavlak baklavalik fistiginin kuruma bagli sirketler üzerinden alimina baslayacagini açikladi. Gaziantep büyüksehirin zararli haserelere karsi ilaçlama destegi verecegi de müjdelendi.

Antep Fistigi Üreticisine Alim Ve Ilaçlama Müjdesi
Gazi sehrin marka degerlerinden birisi olan ve “yesil altin” olarak nitelendirilen Antep fistiginin hak ettigi degere ulasmasi için Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskan Fatma Sahin ile AK Parti Gaziantep Il Baskani Fatih Fedaioglu, Barak Ovasi’nda bulunan ve fistik üretimi yapan köylülerle bir araya geldi. Istisareler sonunda harekete geçen Baskan Fatma Sahin, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli sirketlerin boz kavlak baklavalik fistigi alimina baslama karari verdi. Çiftçilerden gelen talepler dogrultusunda Il Baskani Fedaioglu’nun yaptigi görüsmeler neticesinde Tarim Kredi Kooperatifleri, kuru kirmizi kabuklu Antep fistigi alimini sürdürecek. Alimlarin yapilmasiyla fistik üreticisinin eli rahatlayacak, Antep fistiginin degeri artacak.

Gaziantep büyüksehir zararli haserelere karsi ilaçlama destegi verecek

Fistik üreticileriyle yapilan istisarelerde agaçlarda olusan göz kurdu ve dal güvesi sorunlarina karsi mücadele kapsaminda daha öncesinde Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin yapmis oldugu ilaçlama çalismalarinin da devamina karar verildi.

Çiftçilerden gelen talepler dogrultusunda agaçlarda olusan hastalik ve zararli haserelere karsi mücadele edilecek, verimlilik artacak. Çalisma için Gaziantep Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile planlamalar hizla yapilarak harekete geçilecek.

"Çiftçimizin bu büyük emegini korumamiz gerekiyor"

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Antep fistigi ile ilgili alim kararinin hayirli olmasi dileginde bulunarak, “Fistigin hak ettigi degere ulasmasi gerek. En temel mesele bugünlerde konusulan ve çiftçimizin çok büyük emegi var agaçlarin üzerinde. Bizim açimizdan yesil altin. Hem soframizin lezzeti hem bölgenin ekonomisi hem de büyük bir emek. Çiftçimizin bu büyük emegini korumamiz gerekiyor. Çiftçilerimizle yaptigimiz istisareler sonunda boz kavlak baklavalik fistigin hakkettigi degerde gitmedigini söylediler. Bu soruna karsi biz de Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak sirketlerimiz üzerinden boz kavlak baklavalik fistigi almaya karar verdik. Biz hemserilerimizle birlik yaptik. Fistik bizim alin terimiz, emegimiz, agiz tadimiz, ekonomimiz, ailemizin ve sehrimizin ekonomisi, ilçelerimizin göz bebegi. Bütün ilçelerimizin kendine ait ürünleri var ama bu bölgede fistik bizim ekonomimiz. Her yer, islerimiz fistik gibi oluyor ve fistik gibi olmaya devam edecek” seklinde konustu.



“Üreticimizi, çiftçimizi desteklemis olacagiz”

Ziyaretlerin ve istisarelerin verimliligine dikkat çeken Baskan Fatih Fedaioglu ise “Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile birlikte bugün Barak Ovasi’ndaki fistik üreten köyleri ziyaret ettik. Ziraat odalarimizin tesvikleriyle Baskan Fatma Sahin ile birlikte Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlügü’ne bagli bölge müdürüyle görüstük. Onlar da kuru kirmizi kabuklu Antep fistigi satin almaya devam edecekler. Böylelikle üreticimizi, çiftçimizi desteklemis olacagiz. Hayirli ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA