Kula'nin Turizm Potansiyelini Artiracak Projeler Yerinde Incelendi

Manisa Valisi Enver Ünlü, ilçe ziyaretleri kapsaminda ziyaret ettigi Kula’da turizm potansiyelini artirmak amaciyla hayata geçirilmesi planlanan projeleri yerinde görürken, restorasyon faaliyetleri devam eden tarihi konaklarda da incelemeler yapti. Ziyaretleri esnasinda tarihi Beyler Evi’nde bir nikah törenine denk gelen Vali Ünlü, beraberindeki Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir ve Belediye Baskan Vekili Semra Gündüz ile birlikte genç çiftin nikah sahidi olarak mutlu günlerine ortak oldu.

Kula'nin Turizm Potansiyelini Artiracak Projeler Yerinde Incelendi
Manisa Valisi Enver Ünlü, ilçe ziyaretleri kapsaminda beraberindeki heyet ile birlikte Kula’da çesitli incelemelerde bulundu. Ilk olarak Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Baskan Vekili Semra Gündüz ve ilçe protokolü tarafindan Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa UNESCO tescilli Jeopark alani içerisinde bulunan Kula Peribacalari’nda karsilanan Vali Ünlü, burada turizm potansiyelini artirmak amaciyla yapilmasi planlanan çalismalari yerinde inceleyip ilgili birim amirlerinden bilgi aldi. Ihtisamli görünümüyle Türkiye’nin 107. Tabiat Aniti olarak ilan edilen ve Kula’nin tarihini yansitan Peribacalari’nda hayata geçirilmesi planlanan projelerle Kula’nin turizm hareketliliginin de artacagini ifade eden Vali Ünlü, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’a renklerini veren Çakirca Sütun Bazaltlarini da ziyaret ederek, bölgedeki kaynaklarin turizme kazandirilmasi için yürütülen faaliyetler hakkinda bilgi aldi. Kula’da tarimin yeni yüzü ve Ege Bölgesi’nin en büyük yatirimlarindan biri olan ‘Jeotermal Kaynakli Teknolojik Sera’da da incelemelerde bulunarak domates hasadi yapan Vali Ünlü, Kula ekonomisine can katacak bu projeyi gelistirmek için Manisa Valiligi, Kula Kaymakamligi ve Kula Belediyesi olarak var güçleriyle çalistiklarini dile getirdi.

Ziyaretler kapsaminda Köprücüler Konagi, Essanlar Konagi, Bekirbeyler Konagi ve Beyler Evi’nde de incelemelerde bulunan Vali Ünlü, tarihi mekanlarda devam eden restorasyon çalismalari ve turizm projelerini yerinde inceledi. Beyler Evi ziyareti esnasinda bir nikah törenine denk gelen Vali Enver Ünlü, Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir ve Belediye Baskan Vekili Semra Gündüz ile birlikte Durgut ailesinin kizi Handan ve Aydogdu ailesinin oglu Halil’in nikah sahidi olarak mutlu günlerine ortak oldu.

Vali Ünlü, ilçe merkezindeki son programinda 2019 yilinda meydana gelen elim bir olay sonucu sehit olan Uzman Jandarma Çavus Hüseyin Çetin Kusdili’nin annesi Sengül, babasi Süleyman ve ailesini ziyaret etti. Son olarak, ilçeye bagli kirsal Sandal Mahallesi’nde vatandaslarla bir araya gelerek istek ve sorunlarini dinleyen Vali Enver Ünlü, Kula halkinin her zaman yaninda olduklarini ifade ederek, Kula’nin tarihi ve turistik yapisina büyük önem verdiklerini ve yürütülen çalismalari yakindan takip ettiklerini vurguladi.

Vali Enver Ünlü’nün Kula’daki incelemelerine Manisa Vali Yardimcisi Erhan Günay, Kula Kaymakami Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Baskan Vekili Semra Gündüz, Manisa Kültür ve Turizm Müdürü Ibrahim Sudak, Manisa Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Kula Ilçe Emniyet Müdürü Ali Riza Gökmen, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Bayram Yüksel, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Bilgin Sarisu, belediye meclis üyeleri ve protokol üyeleri eslik etti.
Kaynak: İHA