43 Yasinda Üniversiteyi Birincilikle Bitirip, Ismini Mezuniyet Kütügüne Çakti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 100. yilinda 3 bin 200 ögrenci mezuniyet coskusu yasadi. Üniversiteyi birincilikle bitirerek kürsüye ismini yazdiran 43 yasindaki Gülümser Kahveci, kep atarak mezun oldu.

43 Yasinda Üniversiteyi Birincilikle Bitirip, Ismini Mezuniyet Kütügüne Çakti
1924 yilinda Maden Mektebi olarak kurulan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, kurulusunun 100. yilinda 3 bin 200 mezun verdi. Kemal Köksal Stadi’nda gerçeklestirilen mezuniyet töreninde, Tarih Bölümü’nü ve üniversiteyi birincilikle bitiren 43 yasindaki bir çocuk annesi Gülümser Kahveci de mezuniyet heyecani yasadi.

“Dünya bu sene mezun veremedi”

Kortej geçisi ile baslayan mezuniyet töreninde saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu. Ögrenciler ellerindeki pankartlarla Filistin’e destek verdi. “Bu sene mezun veremedi; dünya sinifta kaldi”, “Kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yasadigi yerdir Gazze”, “Son durak, son ilahi ferman bizden yanadir. Dünya düsman olsa da iman bizden yanadir”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Israil bir devlet degil, terörist isgalci bir örgüttür”, “Filistinli kardeslerimizin hakli ve sanli direnisini selamliyoruz” yazili pankartlar tasiyan ögrenciler, saldirilarda yaralanan Filistinli çocuklarin fotograflarini tasidi.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer yaptigi kunasmada, Israil’in Filistin’e saldirilarinin son bulmasini dileyerek söyle dedi:

“Filistin halkina karsi baslayan ve adeta tüm dünyanin insanlik sinavi haline gelen zulmü anmak istiyorum. Insanligin tüm degerlerini ayaklar altina alarak kadin, çocuk, sivil, hatta bebek ölümlerinin son bulmasini diliyorum. Yillardir devam eden Israil sorunu karsisinda sessiz kalan sözde gelismis devletlerin tarihe bir kara leke olarak geçeceklerini biliyorum. Tüm mazlum cografyalarda yasanan zulümlerin en kisa sürede bitmesini diliyorum.”

Ögrencilerin bir taraftan basariyla tamamladiklari egitim ögretim hayatini temsil ederken bir taraftan da kazandiklari üstün donanimlarla birlikte insanliga, vatana, millete saglayacaklari degerleri temsil ettigini ifade eden Özölçer, “Bilgi üreten üniversiteler ayni zamanda arastirma yapan, bu arastirmalar temelinde egitim veren, teknoloji gelistiren, gençlerin meslek sahibi olmasini saglayan, topluma hizmet üreten yapilardir” ifadelerini kullandi.

Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu ise ögrencilerin mezuniyet coskusunu paylasarak, “Bu anlamli günde basari dolu bir yolculugun sonuna gelmis olmanin gururunu yasayan ögrencilerimizle paylasiyorum. Mezunlarimizin elde ettigi basarilari kutlamak ve onlari yeni hayatlarina ugurlamak için bir araya gelmis bulunuyoruz. Üniversitemizin kökleri 1924 yilinda kurulan Zonguldak Maden Mühendislik Mektebi’ne dayanmaktadir” seklinde konustu.



20 yil sonra hayalini üniversite birinciligiyle gerçeklestirdi

Sehir merkezinde esnaflik yapan 43 yasindaki bir çocuk annesi Gülümser Kahveci, üniversite birincisi olarak sahneye davet edildi. Tesekkür konusmasi yapan Kahveci, mezuniyet kütügüne ismini çakti. Mezuniyet belgesini Vali Osman Hacibektasoglu’nun elinden alan Kahveci, 20 yil sonra hayalini gerçeklestirdigini söyledi.



Kahveci, gazetecilere yaptigi açiklamada, “4 yil önce üniversite hayatina basladim. 4 yil sonra amaç edindigim gibi üniversite birincisi olarak bugün mezun oluyorum ve çok mutluyum. Hayatta her seyin egitimle olabilecegine inaniyorum. Bu nedenle 20 yil sonra üniversite okumaya karar verdim ve bu hayalimi gerçeklestirdim, mutlu ve gururluyum” dedi.

Törene Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu, Zonguldak BEÜ Rektörü Ismail Hakki Özölçer, Karadeniz Bölge Komutani Tugamiral Niyazi Ugur, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Cezmi Yalinkiliç, Il Emniyet Müdür Yardimcisi Selçuk Yilmaz, akademisyenler ve mezun ögrencilerin aileleri katildi.

Törenin sonunda hep birlikte yemin eden ögrenciler, ardindan kep attti.

Öte yandan tören dolayisiyla sehir merkezine 13 bini askin araç geldi. Önceden planlanan otoparklara yönlendirilen ögrencilerin aileleri, otobüslerle stada tasindi. Trafik ekipleri, olusan yogunluk sebebiyle yogun çaba sarf etti.
Kaynak: İHA