Ayvalik EMITT'e Hazir
Ayvalik Belediyesi ve Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari, Istanbul EMITT’te bu yil 6-9 Subat tarihlerinde Ayvalik Ticaret Odasi ve Turizm Gelistirme Birligi (AYTUGEB) ile birlikte 8. Salon 8561 numarali stantta yerini aliyor.

Yaz sezonunda yerli ve yabanci konuklarin gelmesiyle birlikte popülasyonun en üst seviyeye ulastigini hatirlatan Baskan Ergin, “Turizmin, sehrimizin ekonomisine katkisi sezon süresi daha da uzadikça etkili ve kalici olacaktir” dedi.
Köprü ve otoyollarin, sehirlerin birbirlerine olan baglanti ve ulasim sürelerini oldukça kisalttigina deginen Baskan Ergin, Istanbul 3.5, Bursa 2.5, Balikesir ve Izmir’den ise 1.5 saatte Ayvalik’a rahatlikla gelindigini ifade etti.
Tarihi kent sokaklari, mimarisi, kiliseleri, camileri ve ayazmasiyla Ayvalik’in adeta bir Açikhava müzesi durumunda oldugunu vurgulayan Baskan Ergin, Dünya’da tarihi kentler arasinda Ayvalik’in çok özel bir konuma sahip oldugunu belirtti.
Ergin, ayrica dokuz ay süreyle meltem esintisine eslik eden oksijeni bol bahar havasinin saglik turizmini de tetikleyecegini vurgulayarak, “Zeytinyagli yemeklerimiz, her sezonda farkli ot çesitlerimiz ve deniz ürünlerimizle 365 gün turizme hizmet eden kentimizi, uluslararasi ve ulusal alanda daha iyi anlatmak ve tanitmak için fuarda yerimizi aliyoruz. Mübadelen önce Anadolu’nun en önemli ticari ve mimari kentlerinden olan Ayvalik’i her yönüyle tanitmak, turizmde sezonu uzatmak en büyük hedefimiz olacaktir” dedi.
Ayrica endüstriyel peyzaj ile UNESCO koruma plani geçici listesinde yer alan Ayvalik’in kalici listeye geçmesi için girisimlerin araliksiz sürdürüldügüne deginen Baskan Ergin, Dünya’da zeytin ve zeytinyaginin nefasetiyle bilinen Ayvalik’in her yönüyle taninmasi için fuarda genis bir katilimla yerlerini alacaklarini söyledi.
