Bu Kahvehanede 'Siyaset' Konusmak Yasak

Adana’da bir kahvehaneci, dükkanina gelen müsterilerin kavga etmesi üzerine dükkaninda siyaset konusulmasini yasakladi. Kurallari tek tek yazdigi kagidi duvara asan kahvehaneci, gelen müsterilere din, dil, irk basta olmak üzere siyaset tartismayi ve küfür etmeyi yasakladigini duyurdu.

Bu Kahvehanede 'Siyaset' Konusmak Yasak
Merkez Seyhan ilçesine bagli Barbaros Mahallesi’nde kahvehane isleten Zeki Akkurt, müsterilerinin kavga etmesi ve aralarinin bozulmasi üzerine is yerine bazi kurallar getirdi. Kurallari tek tek yazdigi kagidi duvara asan Akkurt, gelen müsterilere din, dil, irk basta olmak üzere siyaset tartismayi ve küfür etmeyi yasakladi.

“1 buçuk aydir kavga yok”

Gazetecilere konusan Zeki Akkurt, çay ocagina gelen sokak esnafinin sürekli siyaset yaptigini, bu yüzden de kavga ettiklerini belirterek, “Çok tartisma ve kavga çikiyor, bu durumun önüne geçebilmek açisindan böyle bir karar aldik. Bu durumdan yüzde 100 memnunuz. Ortalama bir buçuk ay önce bu yaziyi astik ve su ana kadar herhangi bir sikinti çikmadi" dedi.

Insanlarin birbirini kirmasinin çok yanlis oldugunu ve bütün esnafin bu karari almasini istedigini aktaran Akkurt, "Kavga ve tartisma olmamasi sebebiyle bu durum kahveye gelen vatandaslarin da hosuna gidiyor. Din, dil, siyaset gibi sebeplerden tartismalar ve kavgalar çikti; böyle olunca ben müsterilerimi kaybettim, insanlar birbirlerini kirdi. Dolayisiyla biz de böyle bir karar aldik. Böyle konular birbirimizi kirmaya degmez. Bütün kahvehanelerde bu uygulamanin yapilmasini isterim; kavganin ve tartismanin önüne geçebiliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Artik futbol konusup dertlesiyoruz”

Müsterilerden Murat Duran ise uygulamadan memnun oldugunu söyledi.

Duran, kahvehanede artik futbolun konusulup insanlarin birbiriyle dertlestigini vurgulayarak, “Burada ve çevre genelinde bu konulardan kaynakli asiri derecede tartisma oluyordu, gerek yok böyle seylere. Bu uygulamanin yapilmasi kesinlikle iyi oldu. Insanlar sinirlenip birbirlerinin kalbini kiriyor. Artik bu konular olmayinca futbol konusuyoruz, dertlesiyoruz, sakalasiyoruz; bizim için daha iyi oldu bu konular. Böylelikle kafamiz gayet rahat, sohbetimiz rahatladi. Insanlar artik kalp kirmiyor, birbirleri ile vakit geçiriyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA