Devlet Eliyle Yaralar Sarilmaya Devam Ediyor

Siirt’te, asrin felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen ailelere yönelik destekler Siirt Valiligi koordinasyonunda kent genelinde ilk günkü gibi devam ederken, 237 depremzede vatandasin tüm ihtiyaçlari devlet tarafindan karsilaniyor.

Devlet Eliyle Yaralar Sarilmaya Devam Ediyor
Kahramanmaras merkezli olan ve 11 ili etkileyen depremlerin ardindan Siirt’e gelerek buradaki yurt, pansiyon, otel ve kamuya ait misafirhanelere yerlesen, akrabalarinda kalan ve ev tutarak yeniden bir düzen kurmaya çalisan 6 bin depremzedenin ihtiyaçlari Siirt Valiligi koordinasyonunda olusturulan ekipler tarafindan tek tek tespit edilerek karsilanmaya devam ediyor.

Siirt Valiligi koordinesinde yurtlara yerlesen depremzede aileleri en iyi sekilde agirladiklarini ifade eden Siirt Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Yurt Hizmetleri Müdürü Firat Akkoyun, afetzede ailelerin yaralarini hep birlikte sarmaya devam edeceklerini söyledi.

Akkoyun, "Ülkemizin yasadigi ve asrin felaketi dedigimiz depremden sonra ilimize yaklasik olarak 6 bin depremzede vatandasimiz geldi. Valiligimizin ve Bakanligimizin koordinesinde su anda yurtlarimizda 237 depremzede vatandasi agirlamaktayiz. Bunlarin bütün ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Psikososyal, saglik, egitim, isinma, giyim, kuaför gibi bütün temel ihtiyaçlarini karsiliyoruz ve karsilamaya devam ediyoruz. Bunlarin yaninda depremzede misafirlerimize tiyatro, kres, gezi, kadinlar günü ve çocuklara özel programlarimiz oluyor. Onlarin acilarini bir nebze unutturmak için onlarin acilarini paylasmak adina elimizden gelen bütün çabayi sarf ediyoruz. Bu yarayi hep beraber saracagiz. Birlikte daha güçlüyüz" dedi.

Kaynak: İHA