Altindag Tek Yürek

Deprem bölgesinden gelen yaklasik 15 bin kisiyi Ankara Altindag’da misafir ettiklerini belirten Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci; evini, otelini, yurdunu depremzedelere açan herkese tesekkür etti.

Altindag Tek Yürek
Altindag’dan deprem dayanismasi Altindag Belediyesi, geçtigimiz yillarda yasanan Elazig-Malatya ve Izmir depremlerinde oldugu gibi, merkez üssü Kahramanmaras olan depremde de destegini sürdürdü. Bir an önce harekete geçen ve kisa sürede organize olan ekipler, deprem bölgesinde canla basla çalisti. Ankara’ya gelen depremzede vatandaslar da yalniz birakilmadi. Depremzedelere barinmadan giyime, sicak yemekten psikolojik destege kadar pek çok alanda destek olundu.

Altinay’da seferberlik

Altindag Belediyesi yardim organizasyonu Altinay araciligiyla depremzedelere insani yardim malzemesi destegi verildi.

8 bin 914 adet gida kolisi, 8 bin 669 giyim malzemesi, 8 bin 654 hijyen seti ve 850 adet battaniye Ankara’ya gelmek zorunda kalan depremzede vatandaslara ulastirildi.

110 aileye kömür destegi

Deprem bölgesinden gelip Altindag’a yerlesen depremzedelere, ücretsiz kömür dagitimi da yapildi. Kömür dagitimindan 110 aile faydalandi.

Altindag Belediyesi ayrica Baskent Millet Bahçesi’nde, AFAD ile Ankara Valiligi tarafindan kurulan koordinasyon merkezine depremzedeler için çay, çorba, kumanya, boyama kitabi ve servis destegi saglandi.

Sicak yemek unutulmadi

Deprem bölgesinden gelip Altindag’a yerlesen depremzedelere, her gün sicak yemek ikram edildi. Altindag’daki depremzedelere 60 bin adet sicak yemek ikraminda bulunuldu.

Bizim evimiz, sizin eviniz

Altindag Belediyesi Konukevi ve Dogantepe Mahallesi’nde bulunan Yaslilar Evi kapilarini depremzede vatandaslar için açti. Depremzede vatandaslar, Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci’nin sicak ilgisiyle moral buldu. Baskan Balci “Yapilan tüm yardimlar bölgedeki hayati biraz olsun rahatlatiyor, orada kalanlarin yasamlarini kolaylastiriyor ama asil hayat simdi basliyor. Bu nedenle depremzede vatandaslarimiza ilgimizi ve destegimizi sürdürmeliyiz. Evlerinden, mahallelerinden, alistiklari düzenden ayrilmak zorunda kalan çok fazla deprem magduru vatandasimiz var. Baska sehirlerde yeni bir hayat kurmaya, yeniden ayaga kalkmaya çalisiyorlar. Altindag Belediyesi olarak daima yanlarindayiz Bizim evimiz, onlarin evi Altindag’da deprem bölgelerinden gelen yaklasik 15 bin kisiyi misafir ediyoruz. Depremzede vatandaslarimiz için; evini, otelini, yurdunu açan tüm hemsehrilerimize tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA