Konya'da Bin 600 KGYS Kamerasiyla Yüzde 90 Oraninda Faili Meçhul Olay Aydinlatildi

Konya’da sürücülerin ve yayalarin yasam kalitesini arttirmak için bin 600 nokta Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile araliksiz denetleniyor. Konya Il Emniyet Müdürlügü tarafindan yürütülen çalismalar çerçevesinde KGYS ile kent genelinde yüzde 90 oraninda faili meçhul olay aydinlatildi.

Konya'da Bin 600 KGYS Kamerasiyla Yüzde 90 Oraninda Faili Meçhul Olay Aydinlatildi
Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan kamu güvenligi, iç güvenlik tehditlerine karsi ve kontrol görevlerini daha etkin bir sekilde yerine getirmek için KGYS ile polis ekipleri tarafindan kent araliksiz suç olaylarina karsi takip ediliyor. Konya’da da kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ile basta sürücüler, yayalar ve kentin birçok noktasinda bir sorun yasamamasi ve yasam alanlarinin kolaylastirilmasi için Il Emniyet Müdürlügü çalismalarina devam ediyor.

“Örnek sekilde diger illere gösterilen bir proje KGYS”

Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardimcisi Ramazan Bozcayüce, Konya Il Emniyet Trafik Sube Müdürlügünde görevli polislerin Kent Güvenlik Yönetim Sistemine bagli yaklasik 2 bin kamera ile izleme, görme, degerlendirme imkanina erismis durumda oldugunu söyledi.

Bozcayüce, “Emniyet Genel Müdürlügümüz ve Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Baskanligimizin da örnek sekilde diger illere gösterilen bir proje Kent Güvenlik Yönetim Sistemi. Bizler bu sistemi kullanirken hem Konya’mizda, hem de Konya’dan geçen diger araçlarimiza hizmet vermekteyiz. Vermis oldugumuz bu hizmet ile Konya’da huzur içerisinde yasamak isteyen vatandaslarimizin haklari ihlal edilip veya sikintiya düsürülecek oldugu konularin ortaya çiktiginda müdahale edebilmek için kullanmis oldugumuz bu sistemle birlikte, bunun bize olumlu dönüslerini görmekteyiz” dedi.



“Ortalama bin 600 kamera ile Konya’yi 24 saat süreyle denetlemekteyiz”

Sistem üzerinden ortalama bin 600 kamera ile Konya’yi 24 saat süreyle denetlediklerini ifade eden Emniyet Müdür Yardimcisi Ramazan Bozcayüce, "KGYS sistemini trafik maksatli her ne kadar bu hizmeti kullanmis olsak da, özellikle bizim trafik öncelikli vazifemiz olarak bu ihlalleri bertaraf etme konusunda bizim bunu kullandigimiz alanlar farkli sekillerde de karsimiza çikmaktadir. Bizler sistem üzerinden ortalama bin 600 kamera ile Konya’yi 24 saat süreyle denetlemekteyiz, izlemekteyiz ve bunlarla ilgili ortaya çikabilecek olan olumsuzluklari aninda görüp müdahale edebilmekteyiz. Emniyet Müdürlügümüze vermis oldugu bu kolaylik sayesinde 24 saat üzerinden Konya’yi birçok noktasini suçlulara karsi izleme, görme, degerlendirme imkanina erismis bulunmaktayiz. Bizler bu isi hiçbir sekilde vatandasimizin bu denetimden rahatsizlik duymasindan degil, bilakis huzur içerisinde rahat bir sekilde Konya’da yasamasini hedeflemekteyiz ve bu hedefe de ulasmis durumdayiz. Bu sistemler sayesinde, ihlal oranlarinda gerçekten çok büyük bir düsüs meydana gelmistir. Huzur içinde yasayan Konyali halkimiz bu huzur içerisinde güven sehri olan Konya’mizda ayni sekilde yasamaya devam edecektir” seklinde konustu.



“Yüzde 90 oraninda faili meçhul olayimizi aydinlatmis durumdayiz”

Konya genelinde 24 saat boyunda sistem ile denetimlerin devam ettigini aktaran Bozcayüce, “Trafikte araçlarimizin ve yayalarimizin meydana geldigi ihlalleri aninda görüp yerinde müdahale ederek bunun geregini yapmaktayiz. 1 milyon 400 bin aracin dolasmis oldugu Konya’mizda bizler KGYS sistemi ile kirmizi isik ihlali, yaya geçitlerine park edilmis olan araçlar, hatali park edilmis olan araçlar, cep telefonuyla görüsme konusu gibi birçok konuda KGYS kameralarimizdan faydalanmaktayiz. Bu kameralarimiz gerçekten bizim suç ve suçluyla mücadele konusunda da bize çok büyük yardimci olmaktadir ve biz bunlari izlerken, denetlerken, bakarken 24 saat süreyle herhangi bir sekilde suça karismis bulunan, aranmasi bulunan, vatandasi, suçluyu, araci, plakayi ve birçok unsuru da ortaya çikarmis bulunmaktayiz. Bundan dolayidir ki Konya’mizda ortalama biz yüzde 90 oraninda faili meçhul olayimizi aydinlatmis durumdayiz. Bu ise bize ayni zamanda trafikle birlikte asayis yönünden de ne kadar bu konuda basarili oldugumuzu göstermektedir” diye konustu.

Kaynak: İHA