Huzur Ortaminin Saglandigi Sirnak'tan Istanbul'a Tekstil Ürünü Ihraç Ediliyor

Sirnak’in Uludere ilçesine bagli Senoba beldesinde açilan tekstil atölyeleri siparislere yetisemiyor. Yüzlerce kadina is kapisi olan atölyelerde üretilen ürünler satis için Istanbul’a gönderiliyor.

Huzur Ortaminin Saglandigi Sirnak'tan Istanbul'a Tekstil Ürünü Ihraç Ediliyor
Sirnak’in Uludere ilçesine bagli Senoba beldesinde 3 yil önce açilan Hanke tekstil atölyesinde çalisan kadinlar, siparislere yetisemiyor. Eskinden batiya bagimli olan yöre halki, artik batiya ürün ihraç ediyor. Her gün bin adet pantolon, tisört, pijama ve perde üreten kadinlar; ham maddeyi marka ürünlere çevirerek satisini gerçeklestiriyor.

Adini beldesindeki en yüksek dagdan alan atölyede çalisan 55 kadin, haftada 10 bin adet tisört ve pantolon üreterek Istanbul Merter’de satisa çikariyor. Siparislere yetisemedigini söyleyen is yeri sahiplerinden Süphi Gün; emekçi ve hünerli ellerle ürettikleri ürünlerin satisini yaptiklarini söyledi.



Hedeflerini büyütüp en geç 2 yil içerisinde yurt disina ürün göndermeyi hedeflediklerini belirten Gün, "Atölyemiz ismini buradaki en güzel heybetli dag ismini verdik. Yüzyillarca insanlar bu topraklarda hayvancilikla geçinmis. Hanke Dagi ve Hanke Yaylasi bölgemiz için önemli bir isim. Burada toplam 50 kisi çalisiyor, ürünlerimizi Istanbul’a gönderiyoruz. Sistemli çalistigimizda günde bin adet üretiyoruz. Siparislere yetisemiyoruz" dedi.

Çalisanlardan Hacer Babat, ögrenci oldugunu ve tekstil atölyesinde çalistigini ifade etti.

Doguda kadinlarin çalismasi hor görüldügünü aktaran Babat, "Simdi ise bu algi yikilmis. Herkes için çok iyi bir sey oldugunu düsünüyorum. Devletten destek alirsam ileride ben de is yeri açmak istiyorum. Herkesin ekonomik özgürlüklerine kavusmasi için destek olabilirim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA