Bitlis Kara Gömüldü

Bitlis’te günlerdir etkisini arttirarak sürdüren kar yagisi hayati olumsuz yönde etkilerken; il merkezi ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde ise egitime yarin için ara verildi.

Bitlis Kara Gömüldü
Günlerdir etkisi devam eden kar yagisi nedeniyle il genelinde bulunan 350 köyden 302’sinin yolu ulasima kapandi. Çatilarda biriken kar kütleleri asagi düserek tehlike olustururken, buz sarkitlarinin boyu ise yaklasik iki metreyi buldu. Simdiye karda 197 santimetre kar yagisi alan Bitlis merkezde tek katli evler, araçlar, trafik isiklari, otobüs duraklari kardan adeta kayboldu.

Il Özel Idaresi Yol ve Ulasim Hizmetleri Sube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan köy yollarinin açilmasi için ekiplerin çalismaya basladiklarini söyledi.

Kurtkan, kapali 302 köy yolunun açilmasi için 10 ayri santiyede bulunan 60 is makinesi ve 80 personelle çalismalari araliksiz sürdürdüklerini ifade etti.

Bitlis Belediyesi de sehir merkezindeki mahalle yollarinda ve merdivenlerde mesai yaparak açik tutmak için çalisiyor. 55 is makinesi ve 80 personelle çalismalarini yürüten belediye ekipleri, vatandaslarin sikinti yasamamasi için karla mücadeleye devam ediyor.

Vatandaslar, kar yagisinin geç gelmesine ragmen eski kisi aratmadigini ifade ettiler.
Kaynak: İHA