2000 Rakimda Eksi 10 Derecede Yogun Karla Mücadele

Meteorolojinin pes pese uyarilari ile birlikte Adana’nin yüksek kesimlerinde yogun kar yagisi basladi. Karayollari 56. Sube Sefligi karla mücadele ekipleri sahada gece saatlerinden baslamak üzere karla mücadele çalismalarini sürdürürken, ekiplerin eksi 10 derecede yarim metreyi bulan karla mücadelesi havadan ve karadan görüntülendi.

2000 Rakimda Eksi 10 Derecede Yogun Karla Mücadele
Sehirlerarasi yolculuk eden sürücüler ile Kayseri-Adana yolunda karla mücadele ekiplerinin çalismalari ile sorunsuz bir sekilde ulasim sagladiklari için sahadaki ekiplere tesekkür ettiler.

Karayollari 5. Bölgeye bagli 56. Sube Sefligi ekipleri Adana-Kayseri karayolunda 1400 rakimli Obruk geçidi, 2000 rakimli Gezbeli geçidinde 300 kilometrelik hatta karla mücadele ediyor. 130 kisilik ekip, eksi 10 derecede Adana’nin yüksek kesimlerinde 9 kamyon, 4 loder, 4 greyderle 24 saat esasina göre karayollarinda tuzlama ve kar küreme çalismasi gerçeklestiriyor.

Ihlas Haber Ajansi muhabirleri sabahin ilk isiklarina kadar 2000 rakimda karla mücadele çalismalarini havadan ve karadan görüntülerken, sehirlerarasi yolculuk yapan sürücüler yollarin açik olmasindan dolayi rahat bir yolculuk gerçeklestirdigini kaydetti.

2000 rakimli zorlu yollarda yogun kar yagisi ile birlikte kar küreme çalismasini sürdüren ekipler kar yiginlarini küreyerek açti. Yollarin kapanmamasi ve don olayi olmamasi için yollarda tuzlama çalismasi gerçeklestirildi.

Sivas’tan Adana’ya gelen kamyon sürücüleri yollarin kar nedeniyle kapanmamasindan ve yapilan çalismadan büyük memnuniyet duyduklarini kaydederken, karayollari ekiplerine yogun mesaileri dolayisiyla tesekkür ettiler.

Kayseri’den Tufanbeyli ilçesine gelen Sinan Pekmezci ise, “Ben bu yörenin çocuguyum Kayseri’den geliyorum. Bu güne kadar bu yollar bu kadar açilmazdi. Tek tarafli açilirdi ve zor bir yolculuk olurdu. Burada bir buçuk metre kar olur bu yil çok güzel yol açma çalismasi yapildi, emegi geçen tüm ekiplere çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA