DAIMFED Afet Bölgelerinde Yardima Kostu

Asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras’ta 7.7 ve 7,6 siddetinde, 20 Subat’taki 6,4 siddetindeki 3 ayri depremde, DAIMFED tüm imkanlariyla afet bölgelerinde vatandaslarin yardimina kostu.

DAIMFED Afet Bölgelerinde Yardima Kostu
6 Subat ve 20 Subat’ta meydana gelen depremler, Adana’da da önemli yikinti ve hasarlarin olusmasina yol açti. 487 kisinin ölümü, 7 bin civarinda kisinin yaralanmasina yol açan depremde 13 bina yikildi. Kent genelinde depremden sonra onlarca binanin agir hasarli, yüzlerce binanin da orta hasarli oldugunun tespit edildi. Dogu Akdeniz Insaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAIMFED) asrin felaketi olarak nitelendirilen afette tüm imkanlarini seferber ederek vatandasin yaralarini sarmak için imkanlarini kullandi.

DAIMFED afet bölgelerinde yardima kostu

DAIMFED Genel Baskani Mustafa Karslioglu, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban önderliginde koordineli olarak yardimlar gerçeklestirdiklerini ifade ederek, “Ilk günden bugüne kadar yaptiklarimizi siralayacak olursak; Pazarcik için; 100 kisilik yemekhane, 100 kisilik yatakhane, 2 adet WC hizmeti, Kahramanmaras için; 10 tane 30 tonluk ekskavör,1 Adet yardim tiri (Elbistan) Islahiye için; 30 tonluk ekskavatör, 1 adet 22 tonluk ekskavatör, 1 adet 30 tonluk ekskavatör, 1 yardim kamyonu, Osmaniye için; 4 adet 30 tonluk ekskavatör, 7 adet damperli kamyon, Hatay için; 4 adet 30 tonluk ekskavatör, 1 Adet 22 tonluk ekskavatör, 1 Adet 32 tonluk ekskavatör, 2 adet Beko Loder, Hatay Vergi Dairesi Baskanligina 1 Adet konteyner nakli, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Arastirma ve Uygulama Hastanesine 1 Adet konteyner, Adiyaman için 30 tonluk ekskavatör, 1 Adet yardim kamyonu (Besni Sambayadi), Iskenderun için; 2 Adet 20 tonluk ekskavatör. personel yardimlari; 15 Boru Ustasi Pazarcik’a, 8 operatör Islahiye’ye, 25 boru ustasi Kahramanmaras’a, Iskenderun’a 20 adet gönüllü ekip gönderilmistir” dedi.

Adana için valilik ile koordineli 5 bin 200 M2 Kizilay’a depo tahsisi, 300 kisilik özel okul yatakhane, 8 operatör, 4 soför, 2 insaat mühendisi, 1 tekniker, 12 düz personel, 2 arazöz, 1 adet su püskürtme tanki saglandigini kaydeden Karslioglu, “Bunlara ek olarak Ekin Apartmani kontrollü yikim ve yükleme isi, Mete Apartmanini kontrollü yikan firmaya ekipman yardimi yapildi ve yüklemesini Adana Büyüksehir ile birlikte yaptik, Ihsan Bayram Sitesi binanin hafriyatinin araçlara yükleme isi, Alpargün Apartmani binanin hafriyatini araçlara yükleme isi, Kubilay Apartmanin kontrollü yikimi ve belediye araçlariyla birlikte yüklemesi yaptik. Ayrica Yüregir’de Agba Camii ve Levent Camii, Çukurova’da Çevre Sehircilik Camii ve Çukurova’da Kubilay Apartmani karsisindaki caminin minarelerinin yikim isini gerçeklestirdik” diye konustu.

Kaynak: İHA