FETÖ'cünün Hainin Ablası Gözaltında! Örgütün E-Posta Taslağı Üzerinden Haberleşme...

15 Temmuz hain darbe girişiminde Başkan Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan ve geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar’da yakalanan firari FETÖ’cü ihraç Yüzbaşı Burkay Karatepe ile örgütsel yöntemlerle haberleşen, maddi destek sağlayan ve kaçmasına yardım eden ablası Ayşe Alanur Karatepe gözaltına alındı. Kardeşi yakalandıktan sonra Muğla’ya gelen Ayşe Alanur Karatepe, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü’nün talimatıyla gözaltına alındı. Şahsın Muğla'da kaldığı otel odasında, aracında ve Eskişehir'deki ikamet adresinde arama yapıldı, dijital materyallerine el konuldu. FETÖ'cü Burkay Karatepe, ifadesinde ablasıyla hangi yöntemlerle irtibat kurduğunu itiraf etmişti.

FETÖ'cünün Hainin Ablası Gözaltında! Örgütün E-Posta Taslağı Üzerinden Haberleşme...
FETÖ'cünün Hainin Ablası Gözaltında! Örgütün E-Posta Taslağı Üzerinden Haberleşme...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz gecesi suikast girişimindeki timde yer alan firari FETÖ'cü ihraç Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin 10 yıldır kaçmasına yardımcı olan ablası Ayşe Alanur Karatepe, kardeşinin yakalandığını öğrenince Muğla'ya geldi. Şahıs, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü'nün talimatıyla gözaltına alındı.

Söz konusu haberleşme yöntemiyle yiyecek temini, sağlık sorunları, yurtdışına kaçış planı, ailesine bilgi verilmesi, maddi destek gönderilmesi ve gizlenmesine yardımcı olan Ayşe Alanur Karetepe Muğla Menteşe'de yapılan operasyonla gözaltına alındı. Ayşe Alanur Karatepe'nin kaldığı tespit edilen otel odasında, aracında ve Eskişehir'de ikamet ettiği adreste yapılan arama sonucu dijital materyallere el konuldu.

Ayrıntılar geliyor

FETÖ'cünün Hainin Ablası Gözaltında! Örgütün E-Posta Taslağı Üzerinden Haberleşme...