Karakoçan Ilçesinde Hasarli Binalarin Kontrolü Sürüyor

Kahramanmaras merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremin ardindan Karakoçan ilçesinde hasarli binalarin kontrolü sürüyor.

Karakoçan Ilçesinde Hasarli Binalarin Kontrolü Sürüyor
Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerde binlerce konut çökerken, yine binlerce kisi hayatini kaybetti ve yaralandi. Ikinci depremde bir binanin yikildigi ve 2 kisinin hayatini kaybettigi Elazig’da 587 binadaki 3 bin 675 bagimsiz birimin acil yikilmasi gereken agir hasarli ve yikik oldugu tespit edildi. Ayrica 129 binadaki 741 bagimsiz birimin orta hasarli, 1118 binada yer alan 12 bin 204 bagimsiz birimin az hasarli, 541 binadaki 7 bin 371 bagimsiz birimin ise hasarsiz oldugu tespit edildi. Sehir genelinde tespit çalismalari sürerken Karakoçan ilçesinde de hasarli binalarin kontrolleri devam ediyor.

Karakoçan Belediye Baskani Ayhan Akbaba yaptigi açiklamada,“ Depremin ilçemizdeki etkilerinin arastirilmasi ve bazi tedbirler alinmasi amaciyla kamu ve özeldeki teknik personellerimizle yapilarimizi kontrol ediyoruz. Karakoçan’imiz için gerekirse hayati ve kritik kararlar almaya da haziriz. Yasanan deprem felaketinden sonra ilçemizdeki tüm teknik personellerle ilçemizin deprem gelecegi, alinmasi gereken tedbirler, mevcut binalarimizin durumlari ile imar durumumuzun degerlendirildigi toplanti düzenledik. Toplantiya ve sonrasinda sürece emek verecek olan ilçemizdeki tüm mühendis, mimar, haritaci ve teknik personellere tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA