Baskan Yalçin'dan Miraç Kandili Mesaji

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Baskan Yalçin'dan Miraç Kandili Mesaji


Baskan Yalçin, mesajinda bu gecenin önemine dikkat çekerek, Peygamber Efendimizin (sav) bütün insanligi temsilen Cenabi Hakk’in huzuruna kabulünün insanlik adina çok büyük bir olay olduguna vurgu yapti. Baskan Yalçin mesajinda sunlari kaydetti:

"Miraç Kandili, inancimizda peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) göge yükselerek Allah’in huzuruna kabul edilmesi olayidir. Bu ’büyük bulusma’ bizlere insanin mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erismesinin yolunu gösterir. Bu gecede farz kilinan ve bizzat peygamberimiz tarafindan müminlerin miraci olarak nitelendiren namaz da, iç dünyamizdaki yükselisi ve arinmayi ifade eder. Bu nedenle bu gece biz inananlar için ayri bir önem ve anlam tasir.”

Baskan Yalçin, mesajinda ayrica bu gecede depremden etkilenenler ile ümmeti Muhammed’in selameti için bol bol dua edilmesi gerektigine vurgu yaparak, “Bu vesile ile basta depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Ayrica yüce Rabbimizden miraç hürmetine, bütün insanligi yer ve gök afetlerinden, salgin hastaliklardan ve savaslardan korumasini niyaz ediyorum." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA