CHP Karabük Milletvekili Akay, Balikesir'de Baskan Aday Adaylariyla Bir Araya Geldi

31 Mart Yerel Seçimleri için CHP Genel Merkezi tarafindan saha incelemesi için Balikesir’e gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 80 belediye baskani aday adayi ile bir araya geldi.

CHP Karabük Milletvekili Akay, Balikesir'de Baskan Aday Adaylariyla Bir Araya Geldi
31 Mart Yerel Seçimleri için CHP Genel Merkezi’nin Balikesir’de adaylar ile görüsme için görevlendirdigi CHP Karabük Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, bölgede çalismalara yogun sekilde basladiklarini belirterek, “Persembe gününden itibaren Balikesir hudutlari içerisindeyiz. Bugün de Edremit’teyiz, Körfezdeyiz. 31 Mart’ta yerel seçimler var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletvekilleri ve bazi Parti Meclisi üyelerimiz görevlendirdi. Her birimiz Türkiye’nin 4 bir tarafina görev aldik. Biz de Hatay Milletvekilimiz Mehmet Güzelmansur ile birlikte bu görevlendirme neticesinde bölgede incelemelerimize, tetkiklerimize basladik. Amacimiz burada bölgemizde, Balikesir’de hem Balikesir’i bütün ilçeleriyle beraber ve büyüksehirle beraber en iyi sekliyle temsil edecek aday adaylarimizla görüsmek ve burada adaylasma süresi içerisinde de Balikesir’de alabilecegimiz en yüksek oyu almaya çalismak. Hakikaten çok çok önemli görüsmeler yaptik. Ben bu görüsmelerde bize yardimci olan basta il baskanimiz olmak üzere degerli vekilimiz Mehmet Güzelmansur vekilimizle, Hatay vekilimizle beraber ziyaretlerimizi yaptik. Bütün ilçe baskanlarina, yöneticilere, aday adaylarina tesekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.



“80 civarinda aday adayiyla görüsmeler yaptik"

Edremit Körfez bölgesinde 80 belediye baskan aday adayi ile görüsme yaptiklarina belirten Akay “80 civarinda aday adayiyla görüsmeler yaptik. Burada görüsmelerde mümkün oldugu kadar objektif sonuçlari alabilmek, bölgeyi en iyi temsil edecek en iyi sekliyle çalisabilecek adaylari belirlemeye çalisacagiz. Adaylarin her biri birbirinden kiymetliydi. Burada kriter sadece tabii ki biz vekillerin yüz yüze görüsmeleri de degil, daha degisik kriterler de var. Kamuoyu yoklamasi temayül ve halkin da görüsü çok çok önemli. Özellikle sivil toplum kuruluslariyla da ilgili görüsmelere devam edecegiz. Bugün de bu görüsmelerimize yogunluk verecegiz. Sivil toplum kuruluslarinin görüsleri, diyaloglari çok önemli. Tabana dokunmak çok çok önemli" dedi.



"Balikesir’de çok iyi sonuç almayi gayret edecegiz"

Balikesir’in önemli bir seçim noktasi oldugunun altina çizen Cevdet Akay “Balikesir çok çok önemli bir bölge, çok güzel bir bölge ve bizim de en kritik illerimizden biri. Balikesir’de çok iyi sonuç almayi gayret edecegiz. Büyüksehir Belediyesi’ni geçen dönem ittifakla girmistik. Çok az bir oyla kaybettik. Bu sefer Büyüksehir Belediyesi’nin mutlaka almak istiyoruz. 9 olan belediye baskanligi sayimizi da en az 15 çikartma hedefimiz var. Hem mevcut belediyelerimizi korumak, üstlerine de mevcut belediyeleri ilave etmek. Ben inaniyorum ki bunu da bu bölge ziyaretlerinde de hissettim, gördüm. Adaylar, aday adaylari çok kararli ve istekli. Tabanda da bu istek ve arzuyu görüyorum. Bu çalismalarin neticesinde MYK’miz ve parti meclisimiz en düzgün adaylari belirleyip sahaya en hizli bir sekilde en süratle inecegiz ve ülkemiz için, bölgemiz için Balikesir’de görevli oldugum için de Balikesir’den de baslamak üzere en iyi sonuçlari alacagimiza inaniyorum. Ben bize güzel karsilik veren misafirperverlik yapan Balikesirli hemserilerimize de ayrica özel tesekkürlerimi iletiyorum gerçekten" dedi.

"Plan Bütçe Komisyonu üyesi olarak bütün arkadaslarimizla beraber çok yogun bir çalisma dönemini geçirdik" diyen Akay, asgari ücretle ilgili de, "Asgari ücret çok yetersiz 11 bin 402 TL. bunun en az 22 bin TL olmasini arzu ediyoruz" dedi.

Emekli maaslarina da deginen Akay, "En düsük emekli maasinin en az asgari ücret seviyesine çikarilmasi olmazsa olmazimiz" dedi.

Kaynak: İHA