Su Kesintisi Vatandasi Çileden Çikardi, Vatandaslar Çareyi Sokak Çesmelerinde Buldular

Edirne’de yasanan su kesintisi vatandasi çileden çikardi. Su ihtiyaçlarini bidonlarla mahalle çesmelerinden gidermeye çalisan vatandaslar belediyeye isyan etti.

Su Kesintisi Vatandasi Çileden Çikardi, Vatandaslar Çareyi Sokak Çesmelerinde Buldular
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde meydana gelen su borusu arizasi sebebiyle sehrin neredeyse tamami susuz kaldi. Su ihtiyaçlarini mahallelerde bulunan tarihi çesmelerden gidermeye çalisan vatandaslar, saatlerdir giderilemeyen ariza sebebiyle belediyeye isyan etti. Ilçeye bagli Atatürk, Kavak, Büyük Sehsuvarbey gibi insan yogunlugunun yüksek oldugu mahalleri de etkileyen su kesintisi sebebiyle temizlik, yemek ve içme suyu ihtiyaçlarini gideremeyen vatandaslar evlerinden getirdikleri bidonlar ve kovalar ile su ihtiyaçlarini gidermek için tarihi çesmelerin önlerinde kuyruklar olusturdu. 1990’li yillari aratmayan görüntülerde, vatandaslarin yer alti su kaynaklarindan beslenen çesmelerden ihtiyaçlarini gidermek için bidonlarla su tasidigi görünürken, ilçe sakinlerinin belediyeye tepkisi sert oldu.

Belediye Baskanindan Sikayetçiyim

Ilçede yasayan bir genç ise, su kesintisinden dolayi isyan ederek "Ben bu yasima geldim böyle bir rezillik görmedim. Suraya bakin, halimize bakin. Benim evde yasli ninem var ilaçlarini kullanmasi lazim yani. Böyle bir sey mi var? Ben bu su kesintisinden dolayi Özlem Becan’dan çok sikayetçiyim. Defolup gitsin buradan. Bize baska belediye baskani bulun. Suraya bakin, su milletin haline bak ya. Bu millet böyle rezillik çekmeye mecbur mu?" diye konustu.

Nedenini Ögrenmek Istiyoruz

Uzun zamandir böyle bir durumla karsilasmadiklarini belirten vatandaslar; "Bugün yasanan bu olay bizi oldukça üzdü. Ariza ne zaman giderilecek, bu su ne zaman gelecek çok merak konusu. Su anda yapacak bir sey yok. Tüm mahalle sakinleri buraya toplanmis vaziyette. Ben Cumhuriyet Mahallesi’nden geliyorum. Böyle büyük bir su kesintisi en son 10 sene önce yasanmisti. Suyun geldigi yerde büyük bir ariza olmustu. Uzun zaman sularimiz akmamisti. Belediyeden herhangi bir açiklama yapilmadi. Görmedim, duymadim. Aslinda yapilmasi lazimdi, anons yapilmasi lazimdi. Insanlarin bu kadar eziyet çekmesi bence çok yanlis. Hele böyle zamanlarda, böyle günlerde. Ben bu sekilde olan durumu kiniyorum. Bu durumun açiklanmasini istiyorum. Neden böyle olmus, nerede ariza meydana gelmis ögrenmek istiyorum" dedi.

Suyun temizliginden emin degiliz

Çesmelerden su dolduran bir baska vatandas ise, "Vallahi suyun temizliginden emin degiliz. En yakin burasi oldugu için su anda ihtiyaçlarimiz için buradan çekiyoruz. En son 5-6 sene önce 2 ay gelmedi. Tankerle su tasidilar. Tam bir rezaletti" diye konustu.

Yasanan su kesintisi ile ilgili olarak Uzunköprü Belediyesi’nin resmi internet sitesinden; "Emekçi mesai arkadaslarimiz isale hattimizda beklemedik sekilde meydana gelen arizayi giderebilmek adina canhiras çalismalarina devam etmektedir. En kisa sürede çalismalar tamamlanarak bu gece itibariyle su verilmeye baslanacaktir" açiklamasi yapildi.
Kaynak: İHA