Aydemir Açiklamasi 'Türkiye Dünyaya Nizam Veren Bir Ülke'

Türkiye’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde Dünyaya rota çizen, gündem olusturan ve nizam veren bir ülke konumuna eristigini vurgulayan Milletvekili Aydemir, 2023 seçimlerinin bu konumu daha da güçlendirmek adina tarihi bir dönemi ifade ettigini kaydetti.

Aydemir Açiklamasi 'Türkiye Dünyaya Nizam Veren Bir Ülke'
Aydemir Siyasi Gündemi Degerlendirdi

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, Davutoglu’nun, "altili masanin ortak cumhurbaskani adayinin seçilmesi durumunda ’Sizin oyunuz düsüktü, ben bu karari veriyorum’ dedigi anda kriz çikacagina" yönelik açiklamasini degerlendirdi.

‘Niyetleri asikar olmustur’

Milletvekili Aydemir, Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu’nun, altili masanin gerçek düsüncelerini asikar ettigini söyledi.

Aylardir millete bunu anlattiklarini dile getiren Milletvekili Aydemir, "Altili masa basarili olursa ardindan gelecek felaket budur." dedi.

Altili masa ortaklarinin, grup kuracak kadar milletvekili çikarmak istediklerini söyleyen Milletvekili Aydemir, "Eger bir iki milletvekili olsa bunlarin istifasinin ne kiymeti olacak? Demek ki grup kuracak kadar milletvekiline sahip olacaklarinin garantisini almislar." ifadesini kullandi.

Aydemir sordu: ‘Bu bir komedi degil mi?’

Davutoglu’nun "Herkes bir cumhurbaskani yardimciligi, bir bakanlik alacak" sözlerine iliskin Milletvekili Aydemir, "Bu bir komedi degil mi? Bir ülke yönetiyoruz. Bu ülke siradan bir ülke degil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. ABD, gözünü açmis Türkiye’de olani biteni takip ediyor. Rusya, AB, Afrika böyle. Herkes gözünü açmis buradaki gelismeleri takip ediyor. Vaka bu iken onlarin yaptiklari açiklamalara, tartismalara bakin. Ahmet Davutoglu, altili masanin gerçek düsüncelerini asikar etmistir." görüsünü paylasti.

‘Dünyanin Gözü Türkiye’de

6’li Masanin bir çeliskiler yumagi ve kaos ortakligi oldugunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Türkiye siradan bir ülke degil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyaya nizam veren bir ülke. Amerika gözünü açmis, Türkiye’de olani biteni takip ediyor, o da buraya göre kendini konuslandiriyor, bakin Rusya ha keza böyle, Avrupa Birligi ha keza böyle, Afrika böyle. Herkes gözünü açmis ki buradaki gelismeler nasil berrak bir hale gelecek? Vaka bu iken 6’li masanin yaptiklarina bakin, paylasimlarina bakin, tartismalara bakin. Bu bir rezalet degil mi?’ dedi.

‘Bu bir rezalettir’

Milletvekili Aydemir, ‘Davutoglu altini masanin gerçek düsüncelerini asikar etmistir. Gerçek düsünce nedir? ‘Türkiye’yi krize götürecegiz’ düsüncesidir, yaklasimlari budur. O yüzden milletimiz çok daha müteyakkiz olmali, daha dikkatli olmali. Bunlara karsi mutlaka ama mutlaka sorgulayici zihin kompartman anlarini daha genis tutmali. Bu bir rezalettir. ‘ dedi

Kiliçdaroglu’na Sert Tepki

Milletvekili Aydemir, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, Firtina obüslerinin teslim töreninde yaptigi konusmasinin, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile ilgili bölümünün generallerce alkislandigi iddialari konusunda da "Baskomutanini alkislamaktan öte ne olabilir. Bunu garip görmenin garabeti ortada. CHP, öteden beri ordunun, siyasetin içinde olmasina alisik oldugu için, simdi orada oldugu yerde, kislasinda bundan rahatsizlar. Rahatsizliklari, tepkileri buna." sözlerini sarf etti.
Kaynak: İHA