Kapadokya'da Görsel Sölen

Nevsehir’de yeni yilin ilk gününde Kapadokya bölgesinde havalanan sicak hava balonlari gökyüzünde görsel bir sov sergiledi.

Kapadokya'da Görsel Sölen
Tarihi ve kültürel dokusuyla yilda milyonlarca turist agirlayan Kapadokya bölgesi bu yilbasinda da doluluk orani yüzde 100’ü buldu. Yeni yila Kapadokya’da giren yerli ve yabanci turistler yilin ilk günesini ve Kapadokya’yi gökyüzünden izleme imkani buldu. Olumlu hava kosullarinda ve sabahin erken saatlerinde havalanan sicak hava balonlari yaklasik 1 saat boyunca havada kaliyor. Peribacalari ve essiz vadilerin üzerinden süzülen balonlara binenler de gökyüzünden günesin dogusunu seyretme firsati buluyor. Son 10 yil içinde üçüncü defa yilin ilk gününde havalandiklarini söyleyen sicak hava balon pilotu Ahmet Basyigit, “Kapadokya bölgesinde yilin ilk gününde son on yilda bu üçüncü uçusumuz. Bu nedenle sansliyiz. Bugün hava çok güzel. Rüzgar sakin, sadece kar yagmadi. Kar yagmis olsaydi manzara çok daha güzel olurdu. Kapadokya’nin güzelliklerini misafirlerimize gezdirmeye çalisiyoruz. Su an havada yaklasik 120 balon var” dedi.

Hindistan’dan Kapadokya gezisi için geldiklerini söyleyen Dipti Kamath ve Prantik Mazumdar çifti “Ailece Kapadokya gezisine geldik. Burada yeni yili kutlamak ve yilin ilk gününde balonla uçmak muhtesemdi. Kapadokya gökyüzünden çok güzel görünüyor. Bu sayede bir hayalimizi daha gerçeklestirmis olduk” seklinde konustular.
Kaynak: İHA