Efeler'de 3 Bin Evcil Hayvan Çiplendi

Evcil hayvanlarin kimliklendirilmesi yönetmeligi çerçevesinde çip takma zorunlulugu süresi biterken, Aydin’in Efeler ilçesinde toplam 3 bin can dostu çiplendi.

Efeler'de 3 Bin Evcil Hayvan Çiplendi


Tarim ve Orman Bakanligi’nin Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayit Altina Alinmasina Dair Yönetmelik çerçevesinde evcil hayvanlara mikroçip takma zorunlulugu süresi, 31 Aralik 2022 tarihinde sona erdi. Bu tarihe kadar hayvanlarina çip taktirmayanlara 5199 sayili kanun dahilinde 3 bin 642 lira para cezasi uygulanacak. 31 Aralik tarihine kadar verilen süreyi geçirmeyen vatandaslar ise evcil hayvanlarinin çipleme islemlerini tamamladi. Can dostlarini kucagina alip Efeler Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nün yolunu tutan evcil hayvan sahipleri uygulamadan memnun olduklarini ifade ederken, ilçe tarim personeli de bu süreçte tam kapasite hizmet verdi.

Yasanan yogunluktan dolayi çip taktiramayan vatandaslarin da magduriyet yasamamasi adina beyanname kolayligi saglanirken, bu süreçte Efeler ilçesinde yaklasik 3 bin kedi ve köpegin çipleme islemleri yapildi.
Kaynak: İHA