Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Memisoglu Açiklamasi 'Istanbul'da Palyatif Yatak Sayisi 800'Ün Üzerinde'

Sultangazi Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde olusturulan Palyatif Bakim Merkezinin açilisinda konusan Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, “Istanbul’un kamu hastanelerinde 29’uncu palyatif merkezi açildi. 777’ydi yatagimiz su anda 800’ün üzerine çikmis durumda. Geleneksel tibbi da 2014’ten beri mevzuatiyla beraber, hekim gözetiminde uyguluyoruz. Türkiye bu konuda esasinda dünyanin lideri olabilecek alt yapiya, bilgiye de sahip” dedi.

Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Memisoglu Açiklamasi 'Istanbul'da Palyatif Yatak Sayisi 800'Ün Üzerinde'
Sultangazi Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde olusturulan tüm branslardaki bakim hastalari, ileri evre organ yetmezligi, solunum sikintisi gibi ileri dönem hastaliklari bulunan birçok hastaya hizmet vermek üzere 12 odali, 20 yatakli Palyatif Bakim Merkezi açildi. Açilisa, Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, Sultangazi Kaymakami Mahmut Kasikçi, Sultangazi Belediye Baskan Yardimcisi Yakup Dalkiliç, Sultangazi Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mine Gürsaç Çelik, Istanbul Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Mehmet Toptas, bagisçi eczaci Yunus Dadasoglu ile çok sayida saglik çalisani katildi.

Açilista konusan Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Memisoglu, Istanbul’un palyatif bakim merkezleri ve yatak sayilarina iliskin bilgi verdi. Merkezin açilis kurdelesinin kesiminin ardindan ise merkezin odalari gezilerek hasta ziyareti yapildi.

“777’ydi yatagimiz su anda 800’ün üzerine çikmis durumda”

Megakentteki palyatif bakim merkezlerindeki son duruma iliskin bilgiler veren Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, “Istanbul’un kamu hastanelerinde 29’uncu palyatif merkezi açildi. 777’ydi yatagimiz su anda 800’ün üzerine çikmis durumda. Tabi palyatif denince akla su geliyor; bakima muhtaç, evde de çok iyi hizmet alamayacak hastalarimizi bir süre buralarda tedavi ediyoruz. Yaslilarimiza ve bu tür bakima muhtaç hastalarimiza da hizmet veriyoruz. Türkiye saglik sisteminde daha anne karnina düsülmesinden, ölümün bir dakika evveline kadar her türlü en iyi hizmeti alabilecek bir sistem kuruldu. Bu saglik çalisanlari ve yönetimin dirayetiyle olustu, dünyaya örnek. Insallah daha iyi olacagiz. Sultangazi Haseki Hastanesi, burada büyük bir hizmeti sundu, hem covid zamaninda hem de simdi sunmaya devam ediyor” seklinde konustu.



“Türkiye bu konuda dünyanin lideri olabilecek bir alt yapiya sahip”

Geleneksel tip alaninda uzman hekimlerce önemli çalismalar gerçeklestirildigini belirten Prof. Dr. Kemal Memisoglu, “Geleneksel tibbi da 2014’ten beri mevzuatiyla beraber, hekim gözetiminde Bakanlik hastanelerimizde uyguluyoruz. 2018’den beri Cumhurbaskanimizin himayesinde geleneksel tip kongreleri yapiyoruz. Esasinda insanoglunun bedeninin kuvvetini hastaliklara karsi güçlendirerek daha etkin hale getiriyoruz. Türkiye bu konuda esasinda dünyanin sentezi olabilecek, lideri olabilecek bir alt yapiya, bilgiye de sahip. Tip degisiyor, dünyada saglik mantigi degisiyor. Bunun da liderlerinden biri insallah ülkemiz ve ülkemizdeki saglikçilar olacak. Bu alt yapiya da saglik, insan alt yapisina da haiziz. Ne kadar çok çalisirsak, bilgi üretirsek dünyada yeni bir dönem olacak, bu gelecekteki sagligi yönetebiliriz, insanliga büyük hizmetler sunabiliriz diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Insanimizin uzun vadede tedavisi açisindan bu birimlerimiz önemli”

Açilis töreninde konusan ve alanin çok önemli bir islevi yerine getirecegine dikkat çeken Sultangazi Kaymakami Mahmut Kasikçi, “Haseki Hastanesi Sultangazi için önemli, bütün insanimizin basi derde düstügü zaman geldigi nokta burasi. Bu tarz birimlerimiz hem hastanemizin daha iyi hizmet vermesi hem de insanimizin uzun vadede tedavi olmasi açisindan bu birimlerimiz önemli” dedi.



“Çok faydasini görecegiz”

Palyatif bakim merkezinin hastaneler için önemli alanlardan oldugunu anlatan ve hastaneye kazandirilmasina katki sunan herkese tesekkür eden Sultangazi Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mine Gürsaç Çelik, “Büyük bir ilçeyiz, dolayisiyla palyatif bakimi açiyor olmamiz ilçeye ve hitap ettigimiz nüfusa hayirli olsun. Hasta devri açisindan, yogun bakimlardan çikislarda da çok faydasini görecegiz” diye konustu.



“Istanbul’umuza hayirli ve ugurlu olsun”

Sultangazi Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin ilçede saglik alaninda sundugu katkiya dikkat çeken ve saglik çalisanlarinin büyük bir özveri içinde görevlerini sürdürdüklerine vurgu yapan Sultangazi Belediye Baskan Yardimcisi Yakup Dalkiliç, “Palyatif bakima emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum, ilçemize Istanbul’umuza hayirli ve ugurlu olsun” diye konustu.

Palyatif bakim merkezinde 20 yatakli 12 odanin yani sira mesguliyet odasi, çok amaçli salon, ekip odasi, muayene ve görüsme odasi da yer aliyor.
Kaynak: İHA