Hatuniye Caddesi Bu Yil Tamamlanacak

Van Büyüksehir Belediyesi, Hatuniye Mahallesi’nde yillardir ertelenen 30 metre genisligindeki alternatif yol çalismalarini sürdürüyor. Büyüksehir’in kendi isgücüyle yapimina baslanan ve geçtigimiz yil ham yol ve sanat yapilari tamamlanan yaklasik 2 kilometrelik yolda bu yil asfalt, kaldirim ve bisiklet yolu yapilacak.

Hatuniye Caddesi Bu Yil Tamamlanacak
Van Büyüksehir Belediyesi kent trafigini rahatlatacak alternatif yol çalismalarini sürdürüyor. Fen Isleri Dairesi Baskanliginca yapilan Hatuniye Yolu’ndaki çalismalar devam edecek. Ipekyolu Caddesinden baslayarak, Kale Yolu Caddesine kadar uzanan yaklasik 2 kilometrelik yol güzergahinda ham yol, yarma, dolgu, sikistirma ve drenaj hatti çalismalari tamamlanirken, sezonun baslamasiyla birlikte asfalt, kaldirim, bisiklet yolu, orta refüj, aydinlatma, agaçlandirma ve peyzaj çalismalari yapilacak.

Projede neler var?

Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan projelendirilen 30 metre genisligindeki alternatif yol, uluslararasi standartlarda modern bir sekilde tasarlandi. Proje yaklasik olarak 2 kilometre sicak asfalt, 9 bin 171 metrekare kaldirim, 4 kilometre bisiklet yolu, yaklasik 13 bin metre bordür, 116 adet orta refüj aydinlatma diregi, 124 adet kaldirim aydinlatma diregi, 620 adet kaldirim, 292 bisiklet yolu kenari ve 175 adet orta refüj olmak üzere bin 87 adet agaç dikimi ile peyzaj çalismasi yapilacak.

Asfalt sezonunun açilmasi ile baslayacak olan çalismalarin sezon sonuna kadar bitirilmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA