Ramazan'da Gida Denetimi Devam Ediyor

Tekirdag’in Muratli ilçesinde Ramazan ayinda tüketici sagliginin korunmasi ve güvenilir gida arzinin saglanmasi amaciyla gida üretim, gida satis ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hiz verildi.

Ramazan'da Gida Denetimi Devam Ediyor
Özellikle firin, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan is yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek, tüm gida isletmelerinde denetimler arttirildi. Tarladan sofraya gida güvenliginin saglanmasi için Muratli’da faaliyet gösteren, gida ve gida ile temas eden madde ve malzemeleri üreten, satan isyerleri ile toplu tüketim yerlerinin resmi kontrol ve denetimleri gerçeklestirildi.

Son olarak gün içerisinde ilçedeki firinlar denetlenirken, Muratli Tarim ve Orman Müdürü Ertekin Günaçti ve beraberindeki gida kontrol görevlileri ise Tarim ve Orman Bakanligi’nin talimati üzerine gerçeklestirilen denetimlerde amacin halk sagligini korumak ve güvenilir gida tüketimini saglamak olduguna isaret etti.

Toplum sagligi ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalismalarin bundan sonra da ayni kararlilikla devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA