Baskan Seçer Açiklamasi 'Her Türlü Elestiriye Açigiz, Verilmeyecek Cevabimiz Yok'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Büyüksehir Belediye Meclisi’nde Denetim Komisyonu raporuyla ilgili yasanan tartismalar üzerine, “Her türlü elestiriye açigiz. Verilmeyecek cevabimiz yok. Yalana, yanlisa, tezvirata dükkan kapali” dedi.

Baskan Seçer Açiklamasi 'Her Türlü Elestiriye Açigiz, Verilmeyecek Cevabimiz Yok'
İçel Büyüksehir Belediye Meclisi’nin 2022 yili Nisan ayi 2. Birlesim Toplantisi, Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer baskanliginda gerçeklestirildi.

Cumhur Ittifaki’na mensup bir Meclis üyesi, önceki toplantida Denetim Komisyonu raporu görüsmelerinin iftar saatine denk geldigini belirterek, Baskan Seçer’in iftar saatinde Meclis oturumuna ara vermedigini iddia etti. Baskan Seçer, Meclis üyesini dürüst olmaya davet ederek, “Pazartesi günkü toplantida toplanti süresi uzadi. Iftar saati geldi. Burada ben ara verme karari aldim. Bu karari kim bana ‘gerek yok’ deyip degistirtti?” diye sordu. MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat da iftar saatinde yemek ve suyun geldigini ancak iddiada bulunan söz konusu Meclis üyesinin o sirada salonda dahi olmadigini söyledi.



Baskan Seçer, Denetim Komisyonu raporuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan bazi Meclis üyelerinin siyasi saikle hareket ettiklerini vurgulayarak, “Her türlü elestiriye açigiz. Verilmeyecek cevabimiz yok. Yalana, yanlisa, tezvirata dükkan kapali. Bu meydani bunlari yapmaniz için açamayiz, kapali” diye konustu.

Bir Meclis üyesinin dogrudan teminlerin arttigi yönündeki iddiasini yanitlayan Seçer, “Biz geldigimizde o zaman Meclis üyeleri vardi, demin sakir sakir konusan Meclis üyesi de vardi. O dönemde yapilan dogrudan teminleri yari yariya degil, 4’te 1 oranina düsürdük. Bunlardan bir sey çikmaz. Belediyemiz orada, mahkemeler orada, Sayistay orada, müfettisler orada. Her sey orada açik seçik. Zaten istediginiz zaman gönderiyorsunuz, gönderebilirsiniz. Didik didik edebilirsiniz” ifadelerini kullandi.

“3,5 milyon dolar helikopter alinmasina ses çikartmiyor, bugün masallah sesi gür çikti”

Meclis üyelerinin yaptigi elestiriler üzerine açiklama yapan Seçer, komisyonda gerekli cevaplarin verildigini ve cevaba deger hiçbir seyin olmadigini kaydetti.

Seçer, "Emin olun kayda deger bir sey yok. Suç unsuru var ise suç duyurusunda bulunun. Kaldi ki hangi konuda bilgi istediyseniz yetkili arkadasimiz geldi sizinle konustu, sorularinizi cevaplandirdi. Ama çok ilginç bir sorusu vardi Topkara’nin. 3,5 milyon dolara helikoptere itiraz etmeyen Topkara, geçen dönem Meclis üyesiydi. Gelmis bana diyor ki ‘yahu hiçbir sey yapmadigi halde bu rutin masraf ne?’. Burada benim konustuklarimi da dinlemiyor. Neden biz bunu satma karari aldik? Hiç olmazsa bunu kiraya verme çabasi içerisindeyiz. Bunun rutin masraflari çok yüksek. Onun için altindan kalkamiyoruz. Bunlari hem dinlemiyor hem geçtigimiz dönem görevini yapmiyor, belediyenin borç altina girmesine hiç ses çikarmiyor. 350 milyon dolar borçlanma yetkisinin altina imza atiyor. 3,5 milyon dolar helikopter alinmasina ses çikartmiyor, bugün masallah sesi pek gür çikti. Biraz da İçel’e hizmet ederken büyük düsünseydiniz de parayi çarçur etmeseydiniz. Söyle tüm topluma fayda saglayan 3,5 milyon dolarlar harcasaydiniz" seklinde konustu.



“Yolsuzlugu, israfi önlediginiz zaman gelen para her belediyeye fazlasiyla yeter’”

Görevdeki ilk yilda 164 milyon lira borçlandiklarini, onun disinda da borçlanma alamadiklarini animsatan Seçer, “Tat diyor ki; ‘Sözlerinizi tutmuyorsunuz’. Vallahi biz sözlerimizden çok çok daha ilerideyiz. Hem dedigimizi yapiyoruz hem yolda buldugumuz sorunlari da gideriyoruz. O zaman Topkara da Yerlikaya da Meclis üyesiydi, 400 milyon dolar borç devraldik. Geçen gün açikladim borcumuzu. Açiklamalarimda bir yanlis rakam varsa açayim mikrofonu, ‘yanlis söylüyorsunuz, halki kandiriyorsunuz’ deyin. 2019’un para degeri ile 2 milyar 247 milyon borç devraldik, bugün o borç orani 1 milyar 580 milyon lira. Dolar kuru orada çarpin, bölün. Biz belediyeyi böyle yönetiyoruz. İçel’e böyle hizmet ediyoruz. Paranin kaynagini biz seçim öncesi bulduk. Dedik ki ‘eger belediyelerde yolsuzluklari, israfi önlersek para çok’. Dedim mi dedim. Simdi aynisini tekrarliyorum. ‘Yolsuzlugu önlediginiz, israfi önlediginiz zaman gelen para her belediyeye fazlasiyla yeter’. Belediyeciligi bilen herkes benim ne demek istedigimi anliyor” diye konustu.



’Biz Belediyeyi kafamiza göre yönetmiyoruz, yasalarla yönetiyoruz”

Bir Meclis üyesinin otoparkin zamaninda bitmedigi yönündeki elestirisini yanitlayan Seçer, "Havaalanini niye zamaninda bitirmediniz? Bu sabah Tarsus’a gitmem gerekiyordu acilen, otobandan geçtim. Söyle bir kirlik tarafina baktim otobandan. OSB baglanti yolu 3 yildir bir yolu yapamadiniz. Yaptigimiz 4. Çevre Yolu kadar. Koca hükümetsiniz, yapin yahu. Akbelen Katli Kavsagi ne oldu 6-7 senedir? Siz siyaset yaparsaniz ben de yaparim. Yahu 7 yildir katli kavsak yapmiyorsunuz, otoban baglanti yolunu yapmiyorsunuz. Allah’a sükür vatandas bizden memnun. Hizmetlerimizden de memnun. Hizmetlerimiz insallah artarak devam edecek. Tezviratla, kara çalmayla bir sey elde edemezsiniz Meclis üyeleri. Belediyemizle ilgili herhangi bir süphe, bir karine, bir delil varsa bagimsiz mahkemeler orada. Herkes suç duyurusunda bulunabilir. Biz belediyeyi kafamiza göre, kendimizin sekillendirdigi kurallara göre yönetmiyoruz, yasalarla yönetiyoruz. Biz yaptigimizdan dolayi son derece rahatiz, vicdanimiz da rahat” ifadelerini kullandi.

“Proje onayi olmadan ruhsat verildigini biliyoruz”

İçel’deki 20-30 katli binalarin yangin tedbirleri konusu da Meclis’te gündeme geldi. Bir Meclis üyesi, söz konusu yüksek binalar yapilirken müteahhitlerin yangin tedbiri almasi gerektigini vurguladi. Seçer, “Bizim burada ilçe belediyelerden istedigimiz, bekledigimiz proje onayi. Proje onayi olmadan ruhsat verildigini biliyoruz. Buna itiraz eden var mi?” diye sordu.

Su anda Büyüksehir Itfaiyesi bünyesinde 54 metrelik ve 45 metrelik yüksek katlara erisebilen merdivenli araçlar oldugunu da sözlerine ekleyen Seçer, “1 adet 90 metrelik, 1 adet 70 metrelik, 2 adet 55 metrelik merdivenli araci da biz programimiza aldik. Bunlari da satin alacagiz. Ama asil buradaki mesele binalarda disaridan müdahaleye gereksinim olmadan, kendi yangin söndürme tertibatinin olmasi. Bu da dogal olarak yapim asamasinda olur. Zaten müteahhitler de bu tertibati saglamak zorundalar. Demek ki burada önemli olan proje onayi” dedi.

Kaynak: İHA