Ögretmenlerden Örnek Davranis

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Hidayet Ilkokulu idarecileri ve ögretmenleri, Ramazan ayi dolayisiyla “Bir Koli De Sen Infak Et Gida Kolisi” projesiyle ihtiyaç sahibi aileler için gida kolileri hazirladi.

Ögretmenlerden Örnek Davranis
Tatvan Hidayet Ilkokulu ögretmenleri, Ramazan ayinda birlik ve beraberligi arttirmak amaciyla örnek bir davranisa imza atti. Okul idarecileri ve ögretmenleri, “Bir Koli De Sen Infak Et Gida Kolisi” adiyla gerçeklestirdikleri proje ile ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayinda gida kolisi yardiminda bulundu.

Okul yönetimi, ögretmen ve velilerin sagladigi desteklerle alinan un, pirinç, seker, yag, salça, makarna, bakliyat ve çay gibi temel gida malzemelerinden gida kolileri hazirlandi. Ihtiyaç sahibi her aileye ulastirilmasi hedeflenen projede 70’in üzerinde yardim kolisi hazirlanip paketlendikten sonra aileler okula gelerek gida kolilerini teslim aldi.

Ögretmenlerin simdiye kadar hazirladiklari 72 gida kolisini ihtiyaç sahibi ailelere dagittiklarini belirten Hidayet Ilkokul Müdürü Selahaddin Bayav, “Ramazan ayinda arkadaslarimiz düsünüp fikirlerini bize sundular. Okulda böyle bir kampanya ile baslasak nasil olur diye sordular. Fikir çok hosumuza gitti. Tüm ögretmen arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Yardim kampanyasi baslatip ögretmen arkadaslarimiz fedakârlik yaparak ihtiyaç sahibi ailelere ulastilar. Asil mimarlar veliler ve ögretmenlerimizdir. Gönülden destek verdiler. 72 koliye yakin yardim geldi ve insallah dahasi da gelecek. Peyderpey dagitiyoruz. Allah kabul etsin” seklinde konustu.

Baslattiklari projede yardima muhtaç ailelere gida kolilerini ulastirdiklarini ve daha fazla aileye ulasmak istediklerini dile getiren Müdür Yardimcisi Esra Uçak ise “Ramazan ayi birliktelik ve bereket ayidir. Bu sekilde bir konusma yaparken acaba ne yapabiliriz diye düsündük ve böyle bir projeye karar verdik. Bu projede yardima muhtaç ailelere kolilerimizi ulastiriyoruz. Bu süreçte bize yardimci olan ögrencilerimize, Müdürümüz Selahattin Bayav’a ve bizlere destek olan ögretmen arkadaslara çok tesekkür ederim. Simdiye kadar toplanan paralarla yaklasik 70 aileye destekte bulunduk ve olmaya da devam edecegiz. Geri kalan paralar ile de kolilerimizi hazirlayip ihtiyaç sahibi ailelerimize ulastiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA