Tayvan'Da Hayvan Severlerden Protesto

Tayvan’in Hsinchu kentindeki Leofoo Village eglence parki ve konaklama tesisine Meksika’dan 3 yeni zürafanin alinmak istenmesi üzerine hayvan severler, zürafalarin ülkeye alinmamasi adina protesto düzenleyerek, Tayvan Orman Bakanligi’ndan bu karara izin verilmemesini istedi.

Tayvan'Da Hayvan Severlerden Protesto
Tayvan’in Hsinchu kentinde yer alan Leofoo Village isimli eglence parki ve konaklama tesisine Meksika’dan 3 yeni zürafanin alinmasi istendigini ögrenen hayvan severler, duruma tepki göstererek Leofoo Village isletmesine karsi protesto düzenledi.

Düzenledikleri protestoda hayvan severler, olaya iliskin Tayvan Orman Bakanligi’ndan zürafalarin ülkeye alinmasina izin vermemesini gerektigini ifade etti.

Arlarinda Tayvan Hayvan Esitligi (TAEA) dernegi üyelerinin de bulundugu hayvan severlerden olusan topluluk yaptiklari ortak basin açiklamasinda, sözü geçen tesisin 2021 yili Ekim ayinda 3 zürafayi Tayvan’a almak için izin basvurusu yaptigini ve Tayvan Orman Bakanligi’nin kesinlikle bu duruma onay vermemesi gerektigini kaydetti.

Hayvan severler, ayni tesisin 1976 yilindan bu yana sürekli olarak hayvan haklarinin ihlali konusunda gündeme geldiginin de altini çizdi. TAEA dernegi tarafindan yayinlanan raporda, Leofoo Villiage’in hizmet vermeye basladigi 1979 senesinde Afrika’dan aldirttigi Misirturnasi kuslarinin bir kaza sonucu yanlislikla dogaya kaçtigi ve sonrasinda bu kuslarin üreyerek bugün halen Tayvan habitatina zarar veren istilaci bir tür haline gelmesine neden oldugu belirtildi. Ayrica raporda, tesisin 2014’te genetik bozuklugu olan bir kaplana sahip oldugu ve 2015 senesinde de diger bir zürafanin ziyaretçiler önünde dogum yaptigi ve dünyaya gelen yavrunun hayatini kaybettigi ifade edildi.

Bu ilk degil

Animal Skies adli bir dernekte müfettis Lin Ting-yi ise basin toplantisinda söz alarak, son 10 yilda ayni tesiste 8 zürafanin öldügünü ve bu hayvanlarin çogunlugunun 10 yasindan küçük oldugunu aktardi. Lin ayrica, zürafalarin dogal ortamlarinda 27 yila kadar ömürlerinin oldugunu ve burada yasanan ölümlerin normalin disinda gerçeklesen durumlar olduguna dikkat çekti. Lin yaptigi açiklamaya ek olarak, Ocak ayinda Leofoo Village’de Budingmei isimli 15 yasindaki bir zürafanin hastalandigini ve bu nedenle öldügünü de bildirdi.

Hayvan severlerden gelen tepkiler üzerine Tayvan Orman Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise konunun arastirilacagi ve ismi geçen tesise uzmanlarin gönderilecegi kaydedildi. Leofoo Village yönetiminden ise elestirilere yönelik herhangi bir açiklama yapilmadi.
Kaynak: İHA