Van Kar Hapsinde

Van’da etkili olan yogun kar yagisi nedeniyle 112 yerlesim yerinin yolu ulasima kapanirken, okular ise 1 gün tatil edildi.

Van Kar Hapsinde
Kentte etkili olan yogun kar yagisi ve tipi hayati olumsuz etkiledi. Kar yagisi ile birlikte çalisma baslatan Van Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligina bagli karla mücadele ekipleri, kente merkezinde gece boyu küreme ve tuzlama çalismasi yaparken, sabahin ilk isiklariyla da kaldirimlarin temizlenmesi ve kar toplama çalismasi baslatti.

Kirsalda ise Gürpinar ilçesine bagli Kalkanli Mahallesi’nde hastaya ulasmaya çalisan saglik ekipleri karda mahsur kaldi. Bunun üzerine karla mücadele ekiplerine haber verildi.

Ekipler yaptiklari çalisma ile ambulansin hastaya ulasmasini sagladi.

Baskale ilçesi Sualti Mahallesi yoluna 4 farkli noktaya düsen çiglarin temizlenmesi için çalisma baslatildi. Is makinelerinin boyunu asan karda yapilan çalismalara çig riski nedeniyle ara verildi.

Kar yagisi nedeniyle Ercis, Gürpinar, Baskale, Çatak, Özalp, Çaldiran, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerinde kapali olan mahalle yollarinin açilmasi için var gücüyle çalisan ekipler, yolda mahsur kalan çok sayida araci da kurtardi. Kent genelinde yaklasik 300 araç ve 700 civarinda personelle çalisma yürüten ekipler, sorumluluk alanindaki 6 bin kilometrelik yol aginda magduriyetlerin önüne geçmek için geceli gündüzlü çalisma yürütüyor.

Okullarin bugün için tatil edildigi kentte kapali olan 60 mahalle ve 52 mezra yollarinin yeniden açilmasi için de ekipler çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA