Fethi Mümkün Olmayan Kale 2023 Yilinda Ziyarete Açilacak

Sivas’ta bulunan ve Türklerin Anadolu’daki ilk kalesi olarak bilinen Divrigi Kalesi 2015 yilinda baslanan restorasyonun 2023 yili Temmuz ayinda tamamlanmasi planlaniyor.

Fethi Mümkün Olmayan Kale 2023 Yilinda Ziyarete Açilacak
Sivas’in Divrigi ilçesinde Mengücekogullari tarafindan yaptirilan ve tarih kayitlarinda "Fethi mümkün olmayan kale" olarak bahsedilen Divrigi Kalesi’nde restorasyon çalismalari hiz kesmeden devam ediyor. Mengücek Gazi tarafindan kusatilmasinin ardindan 1097 yilinda Süleyman Sah tarafindan yeniden insa edilen Divrigi Kalesi Anadolu’daki ilk Türk kalesi olma özelligi tasiyor. Ilçe merkezine hakim bir noktada bulunan kale görenlerin dikkatini çekiyor. 2015 yilinda Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan restorasyona alinan kalede yürütülen çalismalarin 2023 yilinin Temmuz ayinda tamamen bitirilerek ziyarete açilmasi planlaniyor.

“Temmuz ayinda ziyaretçilerini agirlayacak”

Divrigi Kaymakami Yakup Papaker, Divrigi kalesinin Temmuz ayinda restorasyonu tamamlanarak ziyarete açilacagini ifade ederek, “Divrigi kurulus itibariyle Anadolu’nun en eski yerlesim yerlerinden birisidir. Divrigi kalemizin yapimi Mengücekogullari dönemine denk geliyor. Kalemizin en önemli özelliklerinden birisi burçlarinda Aslan heykelleri yer aliyor. Ilçemizde restorasyon çalismalari devam eden en önemli eserlerden birisi Divrigi Kalesidir. Restorasyon çalismalarinin 2023 yilinin Temmuz ayinda bitmesi planlaniyor. Böylelikle ilçemize gelen turistlerin hizmetine sunmus olacagiz. Ilçemiz kurulum itibariyle dogal bir sit alani oldugu için Kültür Varliklarini Koruma Kurulu, Kültür Bakanligi, Vakiflar Bölge Müdürlügü, alaninda birçok tarihi yapimiz mevcut. Dolayisiyla herhangi bir restorasyon ve kazi çalismasi baslamadan önce isin uzmani kisiler ve arkeologlar geliyor. Önce ki dönemlerde ki birçok eser ve bulguya da rastlanabiliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA